Hovězí krk se nejlépe hodí na pozvolné dušení do omáček. Kombinace hovězího masa a dobrého vína spolu s tymiánem a rozmarýnem je nedostižná a sušená rajčata celé jídlo dokonale ozvláštní. Jakvkuchyni.cz prozradí, jak na to!
|
Hovězí krk se nejlépe hodí na pozvolné dušení do omáček. Kombinace hovězího masa a dobrého vína spolu s tymiánem a rozmarýnem je nedostižná a sušená rajčata celé jídlo dokonale ozvláštní. Jakvkuchyni.cz prozradí, jak na to!
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
35 minut
|
Chod
|
Pokyny
- V hrnci vhodném do trouby rozpálíme trochu oleje a orestujeme na něm nakrájenou cibuli a slaninu.
- Když je základ opečený, přidáme na kostky nakrájené maso. Osolíme a opepříme. Maso necháme zatáhnout. Přidáme nakrájená sušená rajčata.
- Když je maso opečené, zalijeme ho vínem a necháme chvíli odpařit.
- Přidáme koření - tymián a rozmarýn a necháme chvíli rozvonět.
- Nakonec přilijeme vývar (případně vodu) a přivedeme k varu.
- Mezitím si předehřejeme troubu na 220 °C.
- Hrnec s masem přiklopíme pokličkou a dáme ho do trouby, kde ho dusíme cca 3 hodiny, dokud není měkké.
- Občas maso zkontrolujeme, zamícháme a případně trochu podlijeme vývarem (vodou).
- Když je maso měkké, přesuneme hrnce na sporák, přivedeme k varu a zahustíme rajčatovým protlakem.
- Dle chuti osolíme, opepříme.
Jako příloha se hodí bramborové noky, bramborová kaše, mini bramboráky, těstoviny nebo rýže.