Nejvíce se v kuchyni používají ječné kroupy. Vyrábějí se tak, že se odstraní vrchní slupky a zůstane jen střed. Tyto kroupy jsou bílé a při vaření vzniká šlem. Připravte si kroupy vařené ve vývaru.
|
Nejvíce se v kuchyni používají ječné kroupy. Vyrábějí se tak, že se odstraní vrchní slupky a zůstane jen střed. Tyto kroupy jsou bílé a při vaření vzniká šlem. Připravte si kroupy vařené ve vývaru.
|
Porce
2 porce
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Odměřené kroupy propereme ve vodě a zbavíme nečistot. Namočíme přes noc do vody.
- Ráno slijeme, propláchneme, zalijeme vývarem a dáme vařit.
- Mezitím si oloupeme a najemno nastrouháme zázvor.
- Na pánvi orestujeme jarní zeleninovou směs, kterou ochutíme solí a kořením.
- Až budou kroupy vřít, osolíme a přidáme strouhaný zázvor.
- Vaříme pod pokličkou na nejmenším plameni 45 - 60 min., poté necháme ještě 10 minut dojít.
- Podáváme s restovanou zeleninou zakápnutou sójovou omáčkou.