Kroupy vařené ve vývaru

Nejvíce se v kuchyni používají ječné kroupy. Vyrábějí se tak, že se odstraní vrchní slupky a zůstane jen střed. Tyto kroupy jsou bílé a při vaření vzniká šlem. Připravte si kroupy vařené ve vývaru.
Nejvíce se v kuchyni používají ječné kroupy. Vyrábějí se tak, že se odstraní vrchní slupky a zůstane jen střed. Tyto kroupy jsou bílé a při vaření vzniká šlem. Připravte si kroupy vařené ve vývaru.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    kroupy ½hrnku ječné
    zeleninový 3/4vývar
    zázvor 1ks
    zelenina 200g mražená
    sůl 1špetka
    olej řepkový
    koření čerstvá bazalka, oregano nebo tymián apod.
    omáčka japonská sójová např. Yamato Shoyu
Pokyny
  1. Odměřené kroupy propereme ve vodě a zbavíme nečistot. Namočíme přes noc do vody.
  2. Ráno slijeme, propláchneme, zalijeme vývarem a dáme vařit.
  3. Mezitím si oloupeme a najemno nastrouháme zázvor.
  4. Na pánvi orestujeme jarní zeleninovou směs, kterou ochutíme solí a kořením.
  5. Až budou kroupy vřít, osolíme a přidáme strouhaný zázvor. 
  6. Vaříme pod pokličkou na nejmenším plameni 45 - 60 min., poté necháme ještě 10 minut dojít.
  7. Podáváme s restovanou zeleninou zakápnutou sójovou omáčkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*