Ryby by měly tvořit pravidelnou součást našeho jídelníčku. Treska je poměrně levná a u nás dobře dostupná mořská ryba, která báječně chutná. Její příprava je většinou velmi rychlá a není třeba se zabývat složitou přípravou nebo překombinováním použitých surovin. I tentokrát jsme ji doplnili pouze bylinkami a česnekem. Ideální k dochucení je pikantní majonéza a jako příloha zelenina, nebo bagetka. Jak na to?
|
Ryby by měly tvořit pravidelnou součást našeho jídelníčku. Treska je poměrně levná a u nás dobře dostupná mořská ryba, která báječně chutná. Její příprava je většinou velmi rychlá a není třeba se zabývat složitou přípravou nebo překombinováním použitých surovin. I tentokrát jsme ji doplnili pouze bylinkami a česnekem. Ideální k dochucení je pikantní majonéza a jako příloha zelenina, nebo bagetka. Jak na to?
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Suroviny
aljašská treska
500gramů
majonéza
200gramů
kukuřičný škrob
100gramů
hladká mouka
100gramů
rostlinný olej
3lžíce
na smažení
tymián
1lžička
sekaný
česnek
1lžička
granulovaný
chilli paprička
1lžička
citrónová šťáva
1lžička
|
Pokyny
- Nejprve připravíme majonézu – pálivé papričky nasekáme na menší kousky, krátce orestujeme na 1 lžíci oleje a podusíme do změknutí. Rozmixujeme na jemnou pastu.
- Papričky smícháme s majonézou, lžící citronové šťávy, pepřem a odložíme stranou.
- V misce promícháme škrob, mouku, nasekaný tymián a česnek.
- Tresku si nakrájíme na menší kousky a v této směsi ji obalujeme.
- Smažíme krátce v rozpáleném oleji dozlatova.
- Usmažené kousky ryby necháme okapat na papírové utěrce, osolíme, opepříme.
- Servírujeme s pikantní majonézou, bagetkou nebo zeleninou.