Křupavá smažená treska s pikantní majonézou

Ryby by měly tvořit pravidelnou součást našeho jídelníčku. Treska je poměrně levná a u nás dobře dostupná mořská ryba, která báječně chutná. Její příprava je většinou velmi rychlá a není třeba se zabývat složitou přípravou nebo překombinováním použitých surovin. I tentokrát jsme ji doplnili pouze bylinkami a česnekem. Ideální k dochucení je pikantní majonéza a jako příloha zelenina, nebo bagetka. Jak na to?
  • Encyklopedie
Ryby by měly tvořit pravidelnou součást našeho jídelníčku. Treska je poměrně levná a u nás dobře dostupná mořská ryba, která báječně chutná. Její příprava je většinou velmi rychlá a není třeba se zabývat složitou přípravou nebo překombinováním použitých surovin. I tentokrát jsme ji doplnili pouze bylinkami a česnekem. Ideální k dochucení je pikantní majonéza a jako příloha zelenina, nebo bagetka. Jak na to?
  • Encyklopedie
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    aljašská treska 500gramů
    majonéza 200gramů
    hladká mouka 100gramů
    rostlinný olej 3lžíce na smažení
    tymián 1lžička sekaný
    česnek 1lžička granulovaný
    chilli paprička 1lžička
Pokyny
  1. Nejprve připravíme majonézu – pálivé papričky nasekáme na menší kousky, krátce orestujeme na 1 lžíci oleje a podusíme do změknutí. Rozmixujeme na jemnou pastu.
  2. Papričky smícháme s majonézou, lžící citronové šťávy, pepřem a odložíme stranou.
  3. V misce promícháme škrob, mouku, nasekaný tymián a česnek.
  4. Tresku si nakrájíme na menší kousky a v této směsi ji obalujeme.
  5. Smažíme krátce v rozpáleném oleji dozlatova.
  6. Usmažené kousky ryby necháme okapat na papírové utěrce, osolíme, opepříme.
  7. Servírujeme s pikantní majonézou, bagetkou nebo zeleninou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*