Křupavé “divoké kuře”

Až budeme přemýšlet, co dobrého tento víkend nachystáme rodině k nedělnímu obědu, určitě stojí za to vyzkoušet “divoké kuře”. 
Až budeme přemýšlet, co dobrého tento víkend nachystáme rodině k nedělnímu obědu, určitě stojí za to vyzkoušet “divoké kuře”. 
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    koření 10kuliček nového koření
    pepř 6kuliček černý
    jalovec 5ks
    maso 4ks kuřecí
    cibule 3ks
    povidla 1lžička švestková
    vývar kuřecí
Pokyny
  1. Kuřecí stehna důkladně omyjeme a vložíme do pekáče. 
  2. Přidáme olej a stehna opečeme. 
  3. Následně přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli, veškeré koření a 7 minut restujeme. 
  4. Do ⅔ výšky masa nalijeme vývar a přiklopíme pokličkou.
  5. Při 180 °C pečeme v troubě asi 50 minut.
  6. Odklopíme, dolijeme vývar, pokud to je potřeba a pečeme dalších 20 minut.

TIP: můžeme podávat s brambory, rýži nebo domácí chléb. Přejeme dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*