Křupavé obložené vietnamské bagety

Vietnamská kuchyně je u nás stále oblíbenější. Můžeme v ní však zaznamenat i patrný vliv francouzské kuchyně. Příkladem jsou oblíbené obložené bagetky, které obsahují maso, naloženou zeleninu a bylinky, díky kterým získávají vietnamské bagety úplně jinou chuť, než klasické obložené bagety. Připravit si tuhle pochoutku doma přitom není nic složitého! Jak na to?
Vietnamská kuchyně je u nás stále oblíbenější. Můžeme v ní však zaznamenat i patrný vliv francouzské kuchyně. Příkladem jsou oblíbené obložené bagetky, které obsahují maso, naloženou zeleninu a bylinky, díky kterým získávají vietnamské bagety úplně jinou chuť, než klasické obložené bagety. Připravit si tuhle pochoutku doma přitom není nic složitého! Jak na to?
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
1 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
Bageta
    maso 200g krůtích prsních řízků
    pečivo 1ks dlouhá bageta
    mrkev 1ks
    bylinky 2hrsti koriandr
    chilli 1ks
    okurka ½ks salátová
Pažitková majonéza
    majonéza 75g
    bylinky 2lžíce pažitka
    citrón 2lžičky šťáva
Pokyny
  1. Nejprve si připravíme pažitkovou majonézu: smícháme majonézu, nasekanou pažitku a citronovou šťávu a necháme stranou odpočívat.
  2. Připravíme si zeleninu – cibulku a mrkev nakrájíme na nitky, chilli papričku nakrájíme na nudličky, okurku na tenké pásky.
  3. Krůtí prsa nakrájíme na medailonky o tloušťce zhruba 2 cm a zprudka opečeme na oleji, dosolíme a opepříme.
  4. Bagetu rozkrojíme na kusy a jednotlivé kusy nařízneme podél.
  5. Vnitřek potřeme majonézou a dovnitř naskládáme maso, cibulku, okurku, mrkev a zasypeme koriandrem a chilli papričkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*