Chřestová sezóna se pomalu rozjíždí. Chřest se stal velmi oblíbenou surovinou pro přípravu polévek, těstovin nebo koláčů. a protože je sám o sobě již velmi výraznou surovinou, sluší chřestu jednoduchá úprava za použití základních surovin. V dnešním receptu si spolu připravíme bílý chřest smažený v jogurtovém těstíčku s bylinkami a jako přílohu jsme zvolili lehký zeleninový salát z rukoly zakápnutý trochou limetkové šťávy. Příprava je velmi jednoduchá a rychlá - jak na to?
|
Chřestová sezóna se pomalu rozjíždí. Chřest se stal velmi oblíbenou surovinou pro přípravu polévek, těstovin nebo koláčů. a protože je sám o sobě již velmi výraznou surovinou, sluší chřestu jednoduchá úprava za použití základních surovin. V dnešním receptu si spolu připravíme bílý chřest smažený v jogurtovém těstíčku s bylinkami a jako přílohu jsme zvolili lehký zeleninový salát z rukoly zakápnutý trochou limetkové šťávy. Příprava je velmi jednoduchá a rychlá - jak na to?
|
Porce
2 porce
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Bílý chřest oloupeme a uřízneme konce.
- Ve větším hrnci přivedeme k varu asi 1l vody, vložíme chřest a necháme povařit 2-3 minutky.
- Chřest vyjmeme a necháme vystydnout.
- Mezitím si připravíme těstíčko.
- Jogurt smícháme s vajíčkem a bylinkami nasekanými nadrobno.
- Osolíme a opepříme dle chuti, přidáme pár kapek limetkové šťávy.
- Do misky si vysypeme hladkou mouku na obalování.
- Jakmile bude chřest studený, obalíme jej v hladké mouce (stejně jako při klasickém trojobalu).
- Následně takto chřest obalíme ze všech stran v jogurtovém těstíčku.
- Na hlubší pánev nalijeme olivový olej – není potřeba vysoká vrstva.
- Jakmile bude olej rozpálený, vložíme obalený chřest a smažíme dozlatova ze všech stran.
- Usmažený chřest přesuneme na papírovou utěrku, aby se vsákl přebytečný olej.
- Pro servírování použijeme hrst rukoly, kterou osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a limetkovou šťávou.
- Smažený chřest posadíme na rukolové lůžko.
Jako dip můžeme použít zakysanou smetanu.