Na štědrovečerní tabuli by ryba neměla nikdy chybět. Pokud nemáme rádi zrovna kapra, můžeme zkusit připravit třeba filé z mořské tresky. Když navíc klasickou strouhanku vyměníme za panko strouhanku, kterou dochutíme citronovou kůrou, dostane jídlo hned jiný šmrc! Jak na to?
|
Na štědrovečerní tabuli by ryba neměla nikdy chybět. Pokud nemáme rádi zrovna kapra, můžeme zkusit připravit třeba filé z mořské tresky. Když navíc klasickou strouhanku vyměníme za panko strouhanku, kterou dochutíme citronovou kůrou, dostane jídlo hned jiný šmrc! Jak na to?
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Suroviny
treska
4filety
strouhanka
150g
panko
vejce
1ks
citrónová kůra
1lžička
z bio citronu
mouka
hladká
olej
na smažení
|
Pokyny
- Filety osolíme a opepříme. Připravíme si klasický trojoobal - hladkou mouku, vejce a panko strouhanku, do které zamícháme citronovou kůru
- Obalené filety smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova.
- Podáváme s bramborovou kaší nebo salátem a plátkem čerstvého citronu.
TIP od Jakvkuchyni.cz: pokud budeme do jídla přidávat čerstvou citronovou kůru, tak při strouhání dáváme pozor, abychom nestrouhali i bílou část, která se nachází pod slupkou - je hořká!