Křupavý řízek z tresky v panko strouhance

Na štědrovečerní tabuli by ryba neměla nikdy chybět. Pokud nemáme rádi zrovna kapra, můžeme zkusit připravit třeba filé z mořské tresky. Když navíc klasickou strouhanku vyměníme za panko strouhanku, kterou dochutíme citronovou kůrou, dostane jídlo hned jiný šmrc! Jak na to?
Na štědrovečerní tabuli by ryba neměla nikdy chybět. Pokud nemáme rádi zrovna kapra, můžeme zkusit připravit třeba filé z mořské tresky. Když navíc klasickou strouhanku vyměníme za panko strouhanku, kterou dochutíme citronovou kůrou, dostane jídlo hned jiný šmrc! Jak na to?
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    treska 4filety
    strouhanka 150g panko
    vejce 1ks
    citrónová kůra 1lžička z bio citronu
    mouka hladká
    olej na smažení
Pokyny
  1. Filety osolíme a opepříme. Připravíme si klasický trojoobal - hladkou mouku, vejce a panko strouhanku, do které zamícháme citronovou kůru
  2. Obalené filety smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova.
  3. Podáváme s bramborovou kaší nebo salátem a plátkem čerstvého citronu.

TIP od Jakvkuchyni.cz: pokud budeme do jídla přidávat čerstvou citronovou kůru, tak při strouhání dáváme pozor, abychom nestrouhali i bílou část, která se nachází pod slupkou - je hořká!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*