Tyto kuličky z krůtího mletého masa jsou skvělým tipem na lehký a přitom vydatný oběd nebo večeři a díky přidaným ingrediencím připomínají chutě Itálie! Navíc se tyto kuličky pečou v troubě, takže příprava je jednoduchá a jedná se o zdravé jídlo. Připravte si krůtí kuličky s parmazánem a sušenými rajčaty podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
Tyto kuličky z krůtího mletého masa jsou skvělým tipem na lehký a přitom vydatný oběd nebo večeři a díky přidaným ingrediencím připomínají chutě Itálie! Navíc se tyto kuličky pečou v troubě, takže příprava je jednoduchá a jedná se o zdravé jídlo. Připravte si krůtí kuličky s parmazánem a sušenými rajčaty podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
![]() |
Porce
4 porce
|
![]() |
Doba přípravy
30 minut
|
![]() |
Chod
|
Suroviny
krůtí maso
500g
mleté
strouhanka
50g
parmazán
40g
strouhaný
vejce
1ks
rajčata
2lžíce
naložená v oleji, sušená nasekaná
česnek
1stroužek
|
Pokyny
- Krůtí maso přendáme do mísy.
- Přidáme vejce, rajčata, nastrouhaný parmazán a strouhanku.
- Směs dochutíme solí, pepřem a utřeným česnekem.
- Poté tvarujeme kuličky, které vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem, pokapeme olejem a pečeme v předehřáté troubě na 190°C asi 20 minut.
TIP od Jakvkuchyni.cz: kuličky podáváme s bramborovou kaší a například se zelenými fazolkami, které jen krátce orestujeme na oleji a dochutíme nasekaným česnekem.
Pokud si koupíme mleté krůtí maso v plastovém obalu, nezapomene ho vytřídit do kontejneru označeného žlutou samolepkou. Vaječné skořápky vytřídíme do bioodpadu, nebo na kompost.