Krůtí kuličky s parmazánem a sušenými rajčaty

Tyto kuličky z krůtího mletého masa jsou skvělým tipem na lehký a přitom vydatný oběd nebo večeři a díky přidaným ingrediencím připomínají chutě Itálie! Navíc se tyto kuličky pečou v troubě, takže příprava je jednoduchá a jedná se o zdravé jídlo. Připravte si krůtí kuličky s parmazánem a sušenými rajčaty podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Tyto kuličky z krůtího mletého masa jsou skvělým tipem na lehký a přitom vydatný oběd nebo večeři a díky přidaným ingrediencím připomínají chutě Itálie! Navíc se tyto kuličky pečou v troubě, takže příprava je jednoduchá a jedná se o zdravé jídlo. Připravte si krůtí kuličky s parmazánem a sušenými rajčaty podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    krůtí maso 500g mleté
    parmazán 40g strouhaný
    vejce 1ks
    rajčata 2lžíce naložená v oleji, sušená nasekaná
    česnek 1stroužek
Pokyny
  1. Krůtí maso přendáme do mísy.
  2. Přidáme vejce, rajčata, nastrouhaný parmazán a strouhanku.
  3. Směs dochutíme solí, pepřem a utřeným česnekem.
  4. Poté tvarujeme kuličky, které vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem, pokapeme olejem a pečeme v předehřáté troubě na 190°C asi 20 minut.

TIP od Jakvkuchyni.cz: kuličky podáváme s bramborovou kaší a například se zelenými fazolkami, které jen krátce orestujeme na oleji a dochutíme nasekaným česnekem.

Pokud si koupíme mleté krůtí maso v plastovém obalu, nezapomene ho vytřídit do kontejneru označeného žlutou samolepkou. Vaječné skořápky vytřídíme do bioodpadu, nebo na kompost.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*