Jak připravit šťavnatou sekanou, která se hodí také na velikonoční stůl? Vyzkoušejte kombinaci mletého krůtího masa smíchaného s aromatickými bylinkami a kořením. Tato lahodná směs se zapeče s vejci a výborně chutná s bylinkovými bramborami. Jak na to?
|
Jak připravit šťavnatou sekanou, která se hodí také na velikonoční stůl? Vyzkoušejte kombinaci mletého krůtího masa smíchaného s aromatickými bylinkami a kořením. Tato lahodná směs se zapeče s vejci a výborně chutná s bylinkovými bramborami. Jak na to?
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Mleté maso přendáme do mísy, přidáme na kostičky nakrájené rohlíky, sůl, pepř, vejce, nasekanou petrželku, prolisovaný česnek a také nakrájenou slaninu. Důkladně propracujeme.
- Polovinu masové směsi dáme do pekáče, na ni položíme oloupaná vejce natvrdo a poté zbytek masa.
- Rukama vytvarujeme ze směsi tvar podlouhlé šišky.
- Nakonec sekanou posypeme kmínem, kolem dáme nahrubo naseknou cibuli, podlijeme trochou vody a dáme péct do předehřáté trouby.
- Sekanou pečeme při teplotě 180 °C asi 35 minut.
Pokud si koupíme mleté maso v plastovém obalu, je nejlepší jej před tříděním vytřít kuchyňskou papírovou utěrkou a následně vytřídit do žlutého kontejneru na plasty. Skořápky od vajec, slupky od česneku a další bioodpad patří do kompostu, nebo do sběrných nádob na bioodpad.