Voňavé a křehké maso ještě umocní vhodná příloha – v tomto případě nejlépe bramborovo-karotková kaše nebo jasmínová rýže.
|
Voňavé a křehké maso ještě umocní vhodná příloha – v tomto případě nejlépe bramborovo-karotková kaše nebo jasmínová rýže.
|
Porce
2 porce
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Suroviny
krůtí maso
2ks
olivový olej
2lžíce
citrónová šťáva
2lžíce
česnek
3stroužky
rozmarýn
1lžička
paprika
1lžička
sladká
|
Pokyny
- Krůtí stehna omyjeme a osušíme. Všechny zbývající ingredience vložíme do misky a připravíme z nich marinádu
- Tou stehna ze všech stran hojně potřeme a necháme několik hodin odležet.
- Troubu rozehřejeme na 180 °C. Stehna přendáme do menšího pekáčku a podlijeme je asi 3 lžícemi vody, aby se marináda nepřipékala.
- Nejprve pečeme maso asi půl hodiny přikryté víkem nebo druhým pekáčkem, další půl hodinu odkryté.
- Stehna po celou dobu průběžně přeléváme vypečenou šťávou.
Máme-li k dispozici čerstvý rozmarýn, vložíme celou větvičku přímo k masu do pekáčku.