Pokud se chystáte s přáteli na letní posezení, vyzkoušejte tento recept na lehce pikantní kuře v BBQ marinádě. Tymián kuře provoní a díky marinádě bude maso neuvěřitelně šťavnaté. A pokud počasí nebude zrovna grilování přát, můžete si tento recept připravit i doma v troubě.
|
Pokud se chystáte s přáteli na letní posezení, vyzkoušejte tento recept na lehce pikantní kuře v BBQ marinádě. Tymián kuře provoní a díky marinádě bude maso neuvěřitelně šťavnaté. A pokud počasí nebude zrovna grilování přát, můžete si tento recept připravit i doma v troubě.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Suroviny
kuřecí maso
4ks
stehna
pyré
200g
rajčatové, passaty
sójová omáčka
4lžíce
med
2lžíce
tymián
2lžičky
sušený
chilli
1/2lžičky
papričky jalapeňo
|
Pokyny
- Kuřecí stehna omyjeme a na několika místech nakrojíme až ke kosti.
- Maso osolíme a opepříme.
- Na marinádu v míse smícháme passatu, sójovou omáčku, tymián, med a papričku jalapeňo.
- Do marinády naložíme připravené maso, které marinádou zalijeme, přikryjeme potravinovou fólií a necháme 2 - 3 hodiny odležet v lednici.
- Takto připravené maso je skvělé na gril.
Takto připravené maso můžeme péct i v troubě.
- Troubu si předehřejeme na 170 °C.
- Maso přendáme do zapékací misky kůži nahoru a přelijeme marinádou.
- Pečeme cca 45 minut do měkka.