Nenápadný recept plný chutí italské kuchyně vás nadchne. Je velmi jednoduchý, přitom neskutečně lehký a chutný.
|
Nenápadný recept plný chutí italské kuchyně vás nadchne. Je velmi jednoduchý, přitom neskutečně lehký a chutný.
|
Porce
6 porcí
|
Doba přípravy
25 minut
|
Chod
|
Suroviny
žampiony
200g
bílé víno
200ml
kuřecí stehna
6ks
cibule
3ks
rajčatový protlak
2plechovky
paprika
1ks
červená
česnek
2stroužky
kapary
2lžíce
bobkový list
2ks
rozmarýn
1snítka
čerstvý
petržel
na ozdobu
|
Pokyny
- Kuřecí stehna osolíme a opepříme.
- Opečeme je zprudka na olivovém oleji a přendáme do pekáčku.
- Na zbylém výpeku orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a červenou papriku.
- Směs přidáme ke kuřecím stehnům.
- Doplníme sekanými rajčaty, pokrájenými žampiony, kapary, rozmarýnem, šalvějí, bobkovým listem, podlijeme bílým vínem a necháme v troubě na 175 stupňů dusit asi 50 minut.
- Posledních 10 minut necháme dopéct odkryté.
- Kuřecí stehna ozdobíme petrželkou.
- Můžeme je podávat s rýží, těstovinami nebo bagetou.