Kuře pečené na lůžku z kysaného zelí

Pokud hledáme rychlý a nenáročný pokrm, který nás zasytí a dodá potřebné živiny, pak je tento recept ideální volbou. Kuře pečené na lůžku z kysaného zelí se dříve podávalo jako kuře alá kachna. Zkuste si ho připravit podle tohoto receptu s Jakvkuchyni.cz!
Pokud hledáme rychlý a nenáročný pokrm, který nás zasytí a dodá potřebné živiny, pak je tento recept ideální volbou. Kuře pečené na lůžku z kysaného zelí se dříve podávalo jako kuře alá kachna. Zkuste si ho připravit podle tohoto receptu s Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
25 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    kuřecí maso dle počtu porcí čtvrtky
    zelí 150g kysané
    slanina 50g lze vynechat pokud chceme mít výsledný pokrm méně energeticky bohatý
    voda dle potřeby
    sádlo 1lžíce
    sůl kmín, paprika
Pokyny
  1. Oloupanou a nakrájenou cibuli orestujeme na sádle. Poté ji přendáme do pekáčku.
  2. Propláchnuté zelí poklademe po pekáčku na orestovanou cibuli.
  3. Kuře omyjeme, ochutíme a položíme na lůžko ze zelí. Nakonec přidáme slaninu.
  4. Podlijeme vodou.
  5. Pečeme pod pokličkou na 180 °C cca 45 minut. Poté zvýšíme teplotu na 200 °C a pečeme bez pokličky dalších 10 - 15 minut.
  6. Podáváme s knedlíkem, bramborami nebo bez přílohy.

Prázdné plastové obaly (například od zelí či masa) patří do nádob na plasty - obvykle jsou označeny žlutou samolepkou. Obaly ale nesmí být mastné, ani silně znečištěné, jinak patří do směsného odpadu. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*