Kuře s vůní jara dušené v římském hrnci

Zima se už nachýlila ke svému konci a my jsme už přivítali dlouho očekávané jaro. Vyběhněte do přírody natrhat pár sedmikrásek a popenec a navoďte si s námi jarní náladu kuřetem s jarní vůní a chutí!
Zima se už nachýlila ke svému konci a my jsme už přivítali dlouho očekávané jaro. Vyběhněte do přírody natrhat pár sedmikrásek a popenec a navoďte si s námi jarní náladu kuřetem s jarní vůní a chutí!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
8 porcí
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
Pokyny
  1. Římský hrnec namočíme na 20 minut do vody, aby dobře nasákl vlhkost.
  2. Mezitím si naporcujeme kuře na přiměřeně velké kousky a každý z nich pečlivě osolíme a okořeníme kurkumou.
  3. Očištěnou mrkev a jarní cibulku nakrájíme na cca 3 cm velké dílky a spolu s kuřecími kousky vložíme do nasáknutého římského hrnce.
  4. Přidáme pepř a snítky tymiánu.
  5. Přikrytý hrnec vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a dusíme 1,5 hodiny. Pozor: hrnec během dušení neotvíráme, aby se neztratila pára.
  6. Po 1,5 hodině hrnec vytáhneme, vložíme do něj sedmikrásky a popenec a hned můžeme podávat.
  7. Doporučujeme podávat s vařenými bramborami.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*