Zima se už nachýlila ke svému konci a my jsme už přivítali dlouho očekávané jaro. Vyběhněte do přírody natrhat pár sedmikrásek a popenec a navoďte si s námi jarní náladu kuřetem s jarní vůní a chutí!
|
Zima se už nachýlila ke svému konci a my jsme už přivítali dlouho očekávané jaro. Vyběhněte do přírody natrhat pár sedmikrásek a popenec a navoďte si s námi jarní náladu kuřetem s jarní vůní a chutí!
|
Porce
8 porcí
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Suroviny
kuře
1,5kg
vcelku
mrkev
3ks
jarní cibulka
3ks
pepř
celý
|
Pokyny
- Římský hrnec namočíme na 20 minut do vody, aby dobře nasákl vlhkost.
- Mezitím si naporcujeme kuře na přiměřeně velké kousky a každý z nich pečlivě osolíme a okořeníme kurkumou.
- Očištěnou mrkev a jarní cibulku nakrájíme na cca 3 cm velké dílky a spolu s kuřecími kousky vložíme do nasáknutého římského hrnce.
- Přidáme pepř a snítky tymiánu.
- Přikrytý hrnec vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a dusíme 1,5 hodiny. Pozor: hrnec během dušení neotvíráme, aby se neztratila pára.
- Po 1,5 hodině hrnec vytáhneme, vložíme do něj sedmikrásky a popenec a hned můžeme podávat.
- Doporučujeme podávat s vařenými bramborami.