Klasické grilované kuře zná jistě každý. Ale už jste ho zkoušeli grilovat s plechovkou piva? Pokud ne, pak to musíte určitě vyzkoušet. Když kuře postavíte na plechovku s pivem, bude maso krásně šťavnaté a propečené.
|
Klasické grilované kuře zná jistě každý. Ale už jste ho zkoušeli grilovat s plechovkou piva? Pokud ne, pak to musíte určitě vyzkoušet. Když kuře postavíte na plechovku s pivem, bude maso krásně šťavnaté a propečené.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Z plechovky odlijeme polovinu piva a smícháme ho s kořením.
- Touto směsí kuře potřeme.
- Na mřížku pod gril položíme misku na zachytávání šťávy.
- Na misku posadíme plechovku s pivem, na kterou nasadíme kuře.
- Kuře grilujeme 45–60 minut.
- Než začneme kuře porcovat, necháme ho chvíli odpočinout.
- Plechovku opatrně vytáhneme, abychom se neopařili.
- Kuře podáváme s čerstvým chlebem a přeléváme šťávou.
zdravím,
neovlivní chuť barvy z té plechovky?
díky za odpověď
Dobrý den, z plechovky ze žádná barva neuvolní. Přejeme dobrou chuť a pěkný den.