Co takhle okořenit nedělní oběd trochou asijské kuchyně? Vyzkoušejte lehce pikantní recept na kuřecí maso s nasládlou chutí medu a příjemnou pálivostí zázvoru.
|
Co takhle okořenit nedělní oběd trochou asijské kuchyně? Vyzkoušejte lehce pikantní recept na kuřecí maso s nasládlou chutí medu a příjemnou pálivostí zázvoru.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Suroviny
kuřecí maso
4plátky
zázvor
10g
česnek
2stroužky
sójová omáčka
2lžíce
med
1lžíce
|
Pokyny
- Připravíme si marinádu ze 2 stroužků česneku, 2 lžic sojové omáčky, 1 lžíce medu a 10 g čerstvého strouhaného zázvoru.
- Necháme v ní (nejlépe přes noc) plátky kuřecího masa (můžete takto marinovat i kuřecí stehna), uležet.
- Marinované maso pečeme v troubě předehřáté na 180 °C dle potřeby (plátek bez kosti budete hotový rychleji).