Každý Španěl vám odpoví, že nejlepší paella je samozřejmě ta, kterou připravuje jeho maminka. My však pro vás máme dobrou zprávu. Ukážeme vám, že ani pro vás nemusí být paella španělskou vesnicí a že si ji skvěle můžete připravit i doma. Vychutnejte si s námi vůni a chuť horkého a temperamentního Španělska!
|
Každý Španěl vám odpoví, že nejlepší paella je samozřejmě ta, kterou připravuje jeho maminka. My však pro vás máme dobrou zprávu. Ukážeme vám, že ani pro vás nemusí být paella španělskou vesnicí a že si ji skvěle můžete připravit i doma. Vychutnejte si s námi vůni a chuť horkého a temperamentního Španělska!
|
Porce
4 osoby
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Omyjte kuřecí stehna, nasolte je a opepřete.
- V hrnci nebo v pánvi typu wok rozehřejte olej a osmahněte kuřecí stehna z obou stran (cca 5 minut) a pak je odložte stranou.
- Do oleje přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, česnek, obě papriky a cca 5 minut poduste.
- Mezitím si nakrájejte rajčata na větší kousky a poté přidejte do hrnce. Přidejte uzenou papriku a šafrán.
- Následně přisypte do hrnce rýži a několik minut opékejte.
- Podlijte vývarem, položte na směs zpět kuřecí stehna.
- Troubu předehřejte na 170 °C.
- Směs dejte zapéct do trouby na cca 30–40 minut.