Kdo by neměl rád dokřupava opečená kuřecí stehýnka?! Oblíbené kuřecí paličky lze připravovat na mnoho různých způsobů… pečená, smažená, grilovaná… I když není ke grilování nejvhodnější počasí, šťavnaté paličky si můžeme upéct i doma v troubě. A pokud se doma chystáte na party, bude se vám zcela jistě hodit právě tento recept! Pikantní chuť a neodolatelnou křupavou kůrčičku dodá paličkám marináda z medu, zázvoru a chilli. Jak na to?
|
Kdo by neměl rád dokřupava opečená kuřecí stehýnka?! Oblíbené kuřecí paličky lze připravovat na mnoho různých způsobů… pečená, smažená, grilovaná… I když není ke grilování nejvhodnější počasí, šťavnaté paličky si můžeme upéct i doma v troubě. A pokud se doma chystáte na party, bude se vám zcela jistě hodit právě tento recept! Pikantní chuť a neodolatelnou křupavou kůrčičku dodá paličkám marináda z medu, zázvoru a chilli. Jak na to?
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Suroviny
kuřecí stehna
1,5 kg
med
5lžic
sójová omáčka
4lžíce
olivový olej
6 lžic
zázvor
2cm
najemno nastrouhaný
rozmarýn
1snítka
|
Pokyny
- Ve větší míse smícháme med, sójovou omáčku, najemno nakrájené chilli, přidáme nastrouhaný zázvor, nadrobno nakrájený rozmarýn a zalijeme olivovým olejem.
- Vše promícháme, aby se ingredience spojily.
- Stehýnka omyjeme a osušíme.
- Vložíme do mísy a obalíme marinádou ze všech stran.
- Zakryjeme potravinovou fólií a necháme marinovat v lednici (nejlépe přes noc).
- Poté stehna vyskládáme na plech a zalijeme zbytkem marinády.
- Pečeme 45 minut na 180 °C, poté zvýšíme teplotu na 230 °C a dopečeme dozlatova.
- Marinádu slijeme a přelijeme jí kuře na talíři.