Portugalské národní jídlo „Kuře Piri Piri“ dostalo název podle pálivých afrických papriček, tzv. Birds Eye Chilli. Říká se, že čím je paprička menší, tím víc pálí. A právě pro svou pálivou chuť jsou papričky skvělým základem pro přípravu pikantních omáček sloužících k marinování nejen kuřecího masa, ale také ryb a mořských plodů.
|
Portugalské národní jídlo „Kuře Piri Piri“ dostalo název podle pálivých afrických papriček, tzv. Birds Eye Chilli. Říká se, že čím je paprička menší, tím víc pálí. A právě pro svou pálivou chuť jsou papričky skvělým základem pro přípravu pikantních omáček sloužících k marinování nejen kuřecího masa, ale také ryb a mořských plodů.
|
Porce
5 porcí
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Červenou cibuli oloupeme, nakrájíme ji na hrubo a vhodíme ji do mixéru. Přidáme 3 stroužky česneku, nakrájenou chilli papričku, lžíci sladké papriky, kůru ze 2 citrónů, šťávu vymačkanou z jednoho citrónu, bazalku, trochu vody a vše rozmixujeme dohladka.
- Papriky nakrájíme na plátky a na lžíci olivového oleje je krátce orestujeme.
- Na dno zapékací mísy vlijeme omáčku piri-piri, přidáme orestované papriky a na ně položíme kuřecí stehna.
- Na závěr vše osolíme, opepříme a proložíme snítkami tymiánu.
- Kuřecí stehna pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C cca 45 minut.