Kuřecí paličky s omáčkou Piri Piri

Portugalské národní jídlo „Kuře Piri Piri“ dostalo název podle pálivých afrických papriček, tzv. Birds Eye Chilli. Říká se, že čím je paprička menší, tím víc pálí. A právě pro svou pálivou chuť jsou papričky skvělým základem pro přípravu pikantních omáček sloužících k marinování nejen kuřecího masa, ale také ryb a mořských plodů.
Portugalské národní jídlo „Kuře Piri Piri“ dostalo název podle pálivých afrických papriček, tzv. Birds Eye Chilli. Říká se, že čím je paprička menší, tím víc pálí. A právě pro svou pálivou chuť jsou papričky skvělým základem pro přípravu pikantních omáček sloužících k marinování nejen kuřecího masa, ale také ryb a mořských plodů.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
5 porcí
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    kuřecí maso 5ks stehna
    cibule 1ks
    paprika 2ks
    česnek 3stroužky
    chilli 1ks paprika
    paprika 1lžíce sladká
    citrón 2ks
    bazalka 1svazek
    tymián 6snítků
    olivový olej 1lžíce
Pokyny
  1. Červenou cibuli oloupeme, nakrájíme ji na hrubo a vhodíme ji do mixéru. Přidáme 3 stroužky česneku, nakrájenou chilli papričku, lžíci sladké papriky, kůru ze 2 citrónů, šťávu vymačkanou z jednoho citrónu, bazalku, trochu vody a vše rozmixujeme dohladka.
  2. Papriky nakrájíme na plátky a na lžíci olivového oleje je krátce orestujeme.
  3. Na dno zapékací mísy vlijeme omáčku piri-piri, přidáme orestované papriky a na ně položíme kuřecí stehna.
  4. Na závěr vše osolíme, opepříme a proložíme snítkami tymiánu.
  5. Kuřecí stehna pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C cca 45 minut.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*