Kuřecí prsa s celerem

O celeru můžeme říct, že je elixírem zdraví. Tato snadno dostupná zelenina se dá zpracovat celá, protože jak nať, tak i bulva obsahují léčivé účinky. Zároveň má tento druh zeleniny výraznou a lahodnou chuť, která se dá různě uplatnit také v kuchyni.
O celeru můžeme říct, že je elixírem zdraví. Tato snadno dostupná zelenina se dá zpracovat celá, protože jak nať, tak i bulva obsahují léčivé účinky. Zároveň má tento druh zeleniny výraznou a lahodnou chuť, která se dá různě uplatnit také v kuchyni.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    olivový olej 4lžíce
    cibule 2ks
    česnek 4stroužky
    víno 200ml bílé
    celer 400g ideálně řapíkatého
Pokyny
  1. Na rozehřátém oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Na tomto základu zprudka opečeme na větší kousky nakrájená kuřecí prsa, které jsme dopředu osolili a opepřili.
  2. Směs podlijeme vínem a dusíme pod pokličkou asi 20 minut, poté přidáme nakrájený celer (řapíkatý bude vypadat v jídle lépe, ale ani klasická bulva nevadí) a ještě chvíli podusíme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*