O celeru můžeme říct, že je elixírem zdraví. Tato snadno dostupná zelenina se dá zpracovat celá, protože jak nať, tak i bulva obsahují léčivé účinky. Zároveň má tento druh zeleniny výraznou a lahodnou chuť, která se dá různě uplatnit také v kuchyni.
|
O celeru můžeme říct, že je elixírem zdraví. Tato snadno dostupná zelenina se dá zpracovat celá, protože jak nať, tak i bulva obsahují léčivé účinky. Zároveň má tento druh zeleniny výraznou a lahodnou chuť, která se dá různě uplatnit také v kuchyni.
|
Porce
2 porce
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Suroviny
kuřecí prsa
600g
olivový olej
4lžíce
cibule
2ks
česnek
4stroužky
víno
200ml
bílé
celer
400g
ideálně řapíkatého
|
Pokyny
- Na rozehřátém oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Na tomto základu zprudka opečeme na větší kousky nakrájená kuřecí prsa, které jsme dopředu osolili a opepřili.
- Směs podlijeme vínem a dusíme pod pokličkou asi 20 minut, poté přidáme nakrájený celer (řapíkatý bude vypadat v jídle lépe, ale ani klasická bulva nevadí) a ještě chvíli podusíme.