Tip na rychlý oběd nebo večeři? Vyzkoušejte kuskus s rybou podle světoznámého šéfkuchaře Jamieho Olivera. Pochutnají si všechny mlsné jazýčky!
|
Tip na rychlý oběd nebo večeři? Vyzkoušejte kuskus s rybou podle světoznámého šéfkuchaře Jamieho Olivera. Pochutnají si všechny mlsné jazýčky!
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
|
Chod
|
Pokyny
- Do hrnce nebo do varné konvice napustíme vodu, kterou necháme projít varem.
- Horkou vodou zalijeme kuskus a ponecháme jej 10 minut stát pod přiklopenou pokličkou. Poměr kuskusu a vody by měl být 1:2 (kuskus x voda). Po deseti minutách kuskus promícháme.
- Mezitím rozehřejeme na pánvi rozehřejeme olivový olej, na kterém osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku.
- Postupně přidáváme nakrájenou chilli papričku a česnek - lehce osmažíme.
- Sůl, pepř, skořici, koriandr a fenyklová semínka rozdrtíme pomocí nože, hmoždíře nebo mlýnku. Rozdrcené ingredience přisypeme na pánev k ostatním surovinám.
- Přidáváme větší skrojek másla.
- Po jeho rozpuštění rozložíme na směs připravený kuskus a pomalu jej restujeme.
- Na kuskus vložíme osolené a opepřené plátky či kousky (záleží na chuti) tuňáka, nebo lososa, s plátky citronu.
- Z navlhčeného papíru si vyrobíme poklici a necháme vše v páře dojít.