Kuskus s drůbežím masem a meruňkami

Všechny druhy kuskusu je možné využít buď jako přílohu k masu nebo k jiné potravině bohaté na bílkoviny, nebo jako součást pokrmů, kde je smíchán s ostatními surovinami, kdy je celý pokrm připravován v podstatě v jedné pánvi.
Všechny druhy kuskusu je možné využít buď jako přílohu k masu nebo k jiné potravině bohaté na bílkoviny, nebo jako součást pokrmů, kde je smíchán s ostatními surovinami, kdy je celý pokrm připravován v podstatě v jedné pánvi.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
1 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    jogurt 200g bílý nebo zakysaná smetana
    kuskus 120g
    meruňky 100g vypeckované
    maso 100g kuřecí prsa
    ořechy 40g mandle
    olej 1,5lžíce
    cibule 1/2ks
    koření 1lžička kari
    bylinky bazalka, koriandr, pažitka
Pokyny
  1. Kuskus zalijeme vodou nebo vývarem a necháme nabobtnat.
  2. Na oleji orestujeme cibuli, maso nakrájíme na proužky, přidáme k cibuli a maso opečeme.
  3. Přidáme mandle a až zezlátnou, vmícháme kari a minutu restujeme.
  4. Přidáme kuskus, nakrájené meruňky a bylinky podle chuti.
  5. Promícháme, aby se směs prohřála, podáváme s bílým jogurtem nebo zakysanou smetanou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*