Kváskové houstičky

Díky kvásku budou tyto housky krásně nadýchané. Posypte je mákem, sezamem, ořechy nebo zkuste slanou variantu s kmínem a sýrem.
Díky kvásku budou tyto housky krásně nadýchané. Posypte je mákem, sezamem, ořechy nebo zkuste slanou variantu s kmínem a sýrem.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
6 housek
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    kvásek 3lžíce
    olivový olej 4lžíce
    voda 1hrneček 250 ml
    sůl 12g
    cukr 12g
Pokyny
  1. Mouku, olej, sůl kvásek smíchejte a postupně dolévejte vodu, za stálého míchání (třeba v robotu).
  2. Těsto byste měli hníst alespoň deset minut.
  3. Potom jej dejte na dvě hodiny vykynout.
  4. Z hotového těsta vytvarujte dva prameny, které nakrájíte na 9 kousků.
  5. Ty pak vyválíte a ze tří vždy spletete housku.
  6. Na plechu vyloženém pečícím papírem necháte ještě dvě hodiny vykynout, poté potřete rozšlehaným vejcem a posypete mákem.
  7. Pečte v rozpálené troubě 10 minut nebo až houstičky zezlátnou.
  8. Do trouby buď vložte hrnec s vařící vodou nebo vodu nalejte na mělký plech na dno trouby, aby byla kůrka křupavá.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*