Díky kvásku budou tyto housky krásně nadýchané. Posypte je mákem, sezamem, ořechy nebo zkuste slanou variantu s kmínem a sýrem.
|
Díky kvásku budou tyto housky krásně nadýchané. Posypte je mákem, sezamem, ořechy nebo zkuste slanou variantu s kmínem a sýrem.
|
Porce
6 housek
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Suroviny
polohrubá mouka
1/2kg
kvásek
3lžíce
olivový olej
4lžíce
voda
1hrneček
250 ml
sůl
12g
cukr
12g
|
Pokyny
- Mouku, olej, sůl kvásek smíchejte a postupně dolévejte vodu, za stálého míchání (třeba v robotu).
- Těsto byste měli hníst alespoň deset minut.
- Potom jej dejte na dvě hodiny vykynout.
- Z hotového těsta vytvarujte dva prameny, které nakrájíte na 9 kousků.
- Ty pak vyválíte a ze tří vždy spletete housku.
- Na plechu vyloženém pečícím papírem necháte ještě dvě hodiny vykynout, poté potřete rozšlehaným vejcem a posypete mákem.
- Pečte v rozpálené troubě 10 minut nebo až houstičky zezlátnou.
- Do trouby buď vložte hrnec s vařící vodou nebo vodu nalejte na mělký plech na dno trouby, aby byla kůrka křupavá.