Kdy jste si naposledy dopřáli domácí sekanou? Toto tradiční jídlo si můžete připravit z různých druhů masa a naplnit jej vejcem nebo bylinkami. S bramborovou kaší bude sekaná královnou nedělního oběda!
|
Kdy jste si naposledy dopřáli domácí sekanou? Toto tradiční jídlo si můžete připravit z různých druhů masa a naplnit jej vejcem nebo bylinkami. S bramborovou kaší bude sekaná královnou nedělního oběda!
|
Porce
1 šiška sekané
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Suroviny
mleté maso
1,2kg
mix hovězí přední + vepřový bok
strouhanka
150g
cibule
3-4ks
česnek
5stroužků
vejce
2ks
paprika
mletá
|
Pokyny
- Maso si umeleme nebo necháme namlít nahrubo. Je potřeba zvolit vhodné druhy mas jinak bude sekaná suchá. Pokud bychom nechtěli použít vepřový bok, budeme muset přidat namletou slaninu.
- Do masa přidáme ostatní suroviny a pořádně prohněteme.
- Z připraveného základu děláme šišky o velikosti cca 10x 25 cm.
- Pečeme ve středně rozehřáté troubě, dokud se nám na mase neudělá kůrka.
Podáváme s chlebem nebo bramborovou kaší.