Lepenice

Lepenice je bramborová kaše s dušeným kysaným zelím, která se skvěle doplňuje například se sekanou.
Lepenice je bramborová kaše s dušeným kysaným zelím, která se skvěle doplňuje například se sekanou.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    brambory 1kg
    zelí 500g kysané
    mléko 250ml horké
    voda 150ml
    sádlo 4lžíce
    cibule 1ks
Pokyny
  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky.
  2. Zalijeme horkou vodou, osolíme, přidáme trochu kmínu a vaříme doměkka.
  3. Vodu slijeme, brambory zalijeme horkým mlékem, rozšťoucháme a umícháme hladkou kaši.
  4. Z kysaného zelí slijeme tekutinu, překrájíme na menší kousky.
  5. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na kousku sádla.
  6. Třetinu zelí odebereme a zbytek podusíme na cibulce.
  7. Dochutíme kmínem, solí, zalijeme vodou a dusíme doměkka.
  8. Dušené zelí vmícháme do bramborové kaše a přidáme odložené syrové zelí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*