Tatarák, který nadchne i vegetariány? I tento tatarák chutná nejlépe na čerstvě opečeném toastu. Připravte si tatarák z lilku, parmazánu a bylinek podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
Tatarák, který nadchne i vegetariány? I tento tatarák chutná nejlépe na čerstvě opečeném toastu. Připravte si tatarák z lilku, parmazánu a bylinek podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
25 minut
|
Chod
|
Suroviny
parmazán
6lžic
rajčata
6ks
sušená
lilek
3ks
jarní cibulka
1ks
petrželka
1hrst
|
Pokyny
- Lilky omyjeme vodou, osušíme, propícháme po celé ploše vidličkou a dáme do pekáče.
- Troubu předehřejeme na program grilování na 250 °C, na kterém pečeme lilky cca 45 minut.
- Když jsou na povrchu scvrklé, jsou hotové.
- Lilky necháme vychladnout, sloupneme spálenou slupku - půjde to lehce, a vydlabeme vnitřek, který nasekáme na malé kousky.
- Nasekaný lilek přendáme do mísy a dochutíme solí, pepřem, olejem, nasekanými bylinkami, nastrouhaným parmazánem, nakrájenými sušenými rajčaty a jarní cibulkou.
- Tatarák podáváme na čerstvě opečeném pečivu.
TIP od Jakvkuchyni.cz: Výbornou chuť tataráku můžeme podpořit čerstvým, ideálně z trouby právě vytaženým, domácím pečivem! Zkuste si při této příležitosti upéct domácí chlebovou bagetu.
Pokud si koupíme parmazán v plastovém obalu, nezapomeňte ho vytřídit do žlutého kontejneru na plasty. Zbytky zeleniny můžeme patří na kompost, nebo do bioodpadu. Pokud si nejsme při třídění odpadu v kuchyni jisti, stačí mrknout na Deník třídičky Irči na díl “… třiďte odpad jednoduše”.