Lilkový tatarák s parmazánem a bylinkami

Tatarák, který nadchne i vegetariány? I tento tatarák chutná nejlépe na čerstvě opečeném toastu. Připravte si tatarák z lilku, parmazánu a bylinek podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Tatarák, který nadchne i vegetariány? I tento tatarák chutná nejlépe na čerstvě opečeném toastu. Připravte si tatarák z lilku, parmazánu a bylinek podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
25 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
Pokyny
  1. Lilky omyjeme vodou, osušíme, propícháme po celé ploše vidličkou a dáme do pekáče.
  2. Troubu předehřejeme na program grilování na 250 °C, na kterém pečeme lilky cca 45 minut.
  3. Když jsou na povrchu scvrklé, jsou hotové.
  4. Lilky necháme vychladnout, sloupneme spálenou slupku - půjde to lehce, a vydlabeme vnitřek, který nasekáme na malé kousky.
  5. Nasekaný lilek přendáme do mísy a dochutíme solí, pepřem, olejem, nasekanými bylinkami, nastrouhaným parmazánem, nakrájenými sušenými rajčaty a jarní cibulkou.
  6. Tatarák podáváme na čerstvě opečeném pečivu.

TIP od Jakvkuchyni.cz: Výbornou chuť tataráku můžeme podpořit čerstvým, ideálně z trouby právě vytaženým, domácím pečivem! Zkuste si při této příležitosti upéct domácí chlebovou bagetu.

Pokud si koupíme parmazán v plastovém obalu, nezapomeňte ho vytřídit do žlutého kontejneru na plasty. Zbytky zeleniny můžeme patří na kompost, nebo do bioodpadu. Pokud si nejsme při třídění odpadu v kuchyni jisti, stačí mrknout na Deník třídičky Irči na díl “… třiďte odpad jednoduše”.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*