Limetkovo-kokosový cheesecake

„To, že nebydlíte poblíž pekařství neznamená, že se v životě musíte obejít bez cheesecaku,” prohlásila prý jednou známá rakousko-americká herečka Hedy Lamarr. Výborný cheesecake si totiž můžeme připravit podle vlastních chutí kdykoliv doma. Jak si připravit limetkovo-kokosovou variantu podle Jakvkuchyni.cz?
„To, že nebydlíte poblíž pekařství neznamená, že se v životě musíte obejít bez cheesecaku,” prohlásila prý jednou známá rakousko-americká herečka Hedy Lamarr. Výborný cheesecake si totiž můžeme připravit podle vlastních chutí kdykoliv doma. Jak si připravit limetkovo-kokosovou variantu podle Jakvkuchyni.cz?
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
20 cm koláč
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
35 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    ricotta 175g
    krémový sýr 175g Philadelphia
    kokos 30g strouhaný
    máslo 30g rozpuštěné
    vejce 2ks
    vanilka 1lžička
    citrón 1lžíce kůra
    limetka 1lžíce šťáva
Pokyny
  1. Na korpus zpracujeme sušenky v robotu, nebo je rozdrtíme ručně. 
  2. Přidáme do nich kokos a máslo a důkladně zpracujeme, aby se veškeré ingredience spojily.
  3. Formu na dort vyložíme pečicím papírem, nebo vymažeme rozpuštěným máslem.
  4. Na dno natlačíme silnou vrstvu sušenkovo-kokosové směsi a korpus dáme chladit do lednice.
  5. V robotu, nebo ručně, zpracujeme dohladka ricottu a smetanový sýr. Přidáme cukr, vejce, citronovou kůru, vanilkový extrakt a limetkovou šťávu.
  6. Veškeré ingredience pečlivě rozmixujeme a připravenou polevou polejeme korpus. 
  7. Rozehřejeme si troubu na 130 až 150 °C a dort pečeme 40 minut, nebo dokud není hotový.
  8. Necháme vychladnout a podáváme.
  9. Tento osvěžující cheesecake je výborný především v letním období. Pochutnejme si na něm například 30. července, kdy se slaví Mezinárodní den cheescaku.

Klasické máslo se obvykle prodává v obalu tvořeném papírovou a hliníkovou vrstvou. Tento obal patří do směsného odpadu. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*