„To, že nebydlíte poblíž pekařství neznamená, že se v životě musíte obejít bez cheesecaku,” prohlásila prý jednou známá rakousko-americká herečka Hedy Lamarr.
Výborný cheesecake si totiž můžeme připravit podle vlastních chutí kdykoliv doma. Jak si připravit limetkovo-kokosovou variantu podle Jakvkuchyni.cz?
|
„To, že nebydlíte poblíž pekařství neznamená, že se v životě musíte obejít bez cheesecaku,” prohlásila prý jednou známá rakousko-americká herečka Hedy Lamarr.
Výborný cheesecake si totiž můžeme připravit podle vlastních chutí kdykoliv doma. Jak si připravit limetkovo-kokosovou variantu podle Jakvkuchyni.cz?
|
Porce
20 cm koláč
|
Doba přípravy
35 minut
|
Chod
|
Suroviny
ricotta
175g
krémový sýr
175g
Philadelphia
krupicový cukr
130g
máslové sušenky
75g
kokos
30g
strouhaný
máslo
30g
rozpuštěné
vejce
2ks
vanilka
1lžička
citrón
1lžíce
kůra
limetka
1lžíce
šťáva
|
Pokyny
- Na korpus zpracujeme sušenky v robotu, nebo je rozdrtíme ručně.
- Přidáme do nich kokos a máslo a důkladně zpracujeme, aby se veškeré ingredience spojily.
- Formu na dort vyložíme pečicím papírem, nebo vymažeme rozpuštěným máslem.
- Na dno natlačíme silnou vrstvu sušenkovo-kokosové směsi a korpus dáme chladit do lednice.
- V robotu, nebo ručně, zpracujeme dohladka ricottu a smetanový sýr. Přidáme cukr, vejce, citronovou kůru, vanilkový extrakt a limetkovou šťávu.
- Veškeré ingredience pečlivě rozmixujeme a připravenou polevou polejeme korpus.
- Rozehřejeme si troubu na 130 až 150 °C a dort pečeme 40 minut, nebo dokud není hotový.
- Necháme vychladnout a podáváme.
- Tento osvěžující cheesecake je výborný především v letním období. Pochutnejme si na něm například 30. července, kdy se slaví Mezinárodní den cheescaku.
Klasické máslo se obvykle prodává v obalu tvořeném papírovou a hliníkovou vrstvou. Tento obal patří do směsného odpadu.