Linecké cukroví s krémem třikrát jinak

“Linecké” patří mezi nejoblíbenější cukroví. Skvěle k němu ladí kyselejší džemy, ale také různé krémy. Vyzkoušet lze třeba pistáciový, karamelový nebo s vaječným likérem! Nenechte si ujít recepty na linecké cukroví s třemi různými náplněmi na Jakvkuchyni.cz!
“Linecké” patří mezi nejoblíbenější cukroví. Skvěle k němu ladí kyselejší džemy, ale také různé krémy. Vyzkoušet lze třeba pistáciový, karamelový nebo s vaječným likérem! Nenechte si ujít recepty na linecké cukroví s třemi různými náplněmi na Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
20 ks lineckého
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
40 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
Linecké cukroví
    mouka 350g hladká
    cukr 120g moučka
    máslo 250g změklé
    žloutky 3ks
    citrónová kůra 1/2lžičky sušená
Pistáciový krém
    máslo 100g změklé
    cukr 50g
Karamelový krém
    Salko 190g
    máslo 125g
Krém z vaječného likéru
    máslo 150g
    cukr 30g moučkový
    vanilka 1špetka
Pokyny
Linecké cukroví
  1. Hladkou mouku prosejeme do mísy. Dále do mísy prosejeme také moučkový cukr.
  2. Nyní přidáme vanilku, citronovou kůru, změklé máslo a žloutky. Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme do druhého dne odpočinout v lednici.
  3. Z odpočatého těsta vyválíme tenkou placku a z ní vykrajujeme požadované tvary.
  4. Linecké pečeme na 160°C asi 15 minut. Cukroví nesmí zhnědnout.
Pistáciový krém
  1. Do mísy dáme změklé máslo, pistáciový krém a cukr.
  2. Vše prošleháme.
  3. Krém poté dáme na chvíli vychladit.
Karamelový krém
  1. Do mísy dáme změklé máslo a přidáme karamelové salko, prošleháme a poté necháme krém vychladit.
Krém z vaječného likéru
  1. V míse utřeme změklé máslo, vanilku a cukr.
  2. Promícháme a postupně začneme přidávat likér.
  3. Krém důkladně prošleháme a poté ho necháme vychladit.

Klasické máslo se obvykle prodává v obalu tvořeném papírovou a hliníkovou vrstvou. Tento obal patří do směsného odpadu. Nezapomeňme při úklidu po vaření vytřídit odpad. Plata od vajec můžeme vytřídit do papírového odpadu. Skořápky od vajec, slupky od česneku a další bioodpad patří do kompostu, nebo do sběrných nádob na bioodpadTříděním odpadu snižujeme naši uhlíkovou stopu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*