Lívance z kefíru se žahourem

Tento článek je součástí seriálu článků nazvaného "Jídlo pro děti". Přečtěte si také další díly tohoto oblíbeného seriálu!
Sladké lívance a nakyslé borůvky tvoří klasickou kombinaci. Pokud si chcete připomenou prázdniny u babičky, není lepší způsob.
Sladké lívance a nakyslé borůvky tvoří klasickou kombinaci. Pokud si chcete připomenou prázdniny u babičky, není lepší způsob.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    cukr 10g
    vejce 1ks
    jedlá soda 1lžička
    kefír 500ml
Pokyny
  1. Kefír vylijte do větší mísy. Přidejte do něj rozklepnuté vejce a vidličkou jej rozšlehejte.
  2. Přisypte cukr, špetku soli a nakonec vmíchejte mouku a jedlou sodu. Vše promíchejte.
  3. V lívanečníku nebo na pánvi vytřené olejem upečte malé lívanečky.
  4. Rozdělte je na talíře a polijte žahourem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*