Lívance patří k oblíbeným jídlům, mnozí z nás je milují k snídani a mnoho z nás také ví, že si je lze připravit hned na několik způsobů. Zkuste na jejich přípravu tentokrát použít podmáslí, přelít je javorovým sirupem a ozdobit spoustou čerstvého ovoce.
|
Lívance patří k oblíbeným jídlům, mnozí z nás je milují k snídani a mnoho z nás také ví, že si je lze připravit hned na několik způsobů. Zkuste na jejich přípravu tentokrát použít podmáslí, přelít je javorovým sirupem a ozdobit spoustou čerstvého ovoce.
|
Porce
10 lívanců
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Suroviny
podmáslí
450ml
hladká mouka
250g
zakysaná smetana
120ml
máslo
3lžíce
rozpuštěné, studené
krupicový cukr
2lžíce
vejce
2ks
prášek do pečiva
1,5lžičky
jedlá soda
1/2lžičky
sůl
1špetka
Na zdobení
ovoce
čerstvé
|
Pokyny
- V míse smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, sodu a sůl.
- Ve druhé míse rozmícháme podmáslí, zakysanou smetanu, vejce a máslo a vše vyšleháme do kompaktní směsi.
- Následně přidáme suché suroviny do tekuté směsi.
- Těsto necháme odstát 10 minut.
- Na smažení si připravíme teflonovou nebo nepřilnavou pánev, případně lívanečník.
- Na malém množství oleje smažíme lívance z jedné strany, jakmile začnou vytvářet bublinky, otočíme je na druhou stranu a dosmažíme.
- Podáváme je přelité máslem, javorovým sirupem a ozdobené čerstvým ovocem.