Ryby bychom do našeho jídelníčku měli zařazovat pravidelně - to není žádná novinka. Proč? Důvodů je spousta - třeba proto, že jsou nabité omega-3 mastnými kyselinami, které mají velmi blahodárné účinky na náš organismus. K jejich přípravě nepotřebujeme mnoho času a vystačíme si s malým množstvím surovin, abychom nechali vyniknout jejich přirozenou chuť. Jak si připravit lososa na jasmínové rýži?
|
Ryby bychom do našeho jídelníčku měli zařazovat pravidelně - to není žádná novinka. Proč? Důvodů je spousta - třeba proto, že jsou nabité omega-3 mastnými kyselinami, které mají velmi blahodárné účinky na náš organismus. K jejich přípravě nepotřebujeme mnoho času a vystačíme si s malým množstvím surovin, abychom nechali vyniknout jejich přirozenou chuť. Jak si připravit lososa na jasmínové rýži?
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
25 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Filety z lososa omyjeme, osušíme a ze všech stran osolíme a opepříme.
- V menší mističce si smícháme 2 lžíce olivového oleje se šťávou z ½ citronu a sušeným oreganem.
- Do hrnce dáme 2 lžíce oleje, přisypeme najemno nakrájenou 1 cibuli a vaříme do změknutí.
- Vsypeme jasmínovou rýži, opékáme 3 minuty a postupně přiléváme vývar.
- Rýže by měla být potopená, další dávku vývaru přilijeme až po úplném absorbování té předchozí tekutiny.
- Vaříme cca 20 minut. Osolíme a opepříme dle chuti.
- Fazolky smícháme v míse s olivovým olejem, osolíme a opepříme.
- Plech vyložíme pečicím papírem, vložíme filety a zelené fazolky.
- Takto připravené filety vložíme do trouby pod rozpálený gril a grilujeme je cca 3 – 5 minut z každé strany (losos by měl uvnitř zůstat vláčný).
Na lososa můžeme dát ještě kousek másla.