Losos s batátovou kaší a restovanou slaninou je perfektní kombinací jemné chuti ryby, sladkých batátů a slaniny orestované dozlatova. Tento recept oceníme jako výjimečný oběd nebo večeři, který lze připravit snadno a rychle.
|
Losos s batátovou kaší a restovanou slaninou je perfektní kombinací jemné chuti ryby, sladkých batátů a slaniny orestované dozlatova. Tento recept oceníme jako výjimečný oběd nebo večeři, který lze připravit snadno a rychle.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Batáty oloupeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Když jsem brambory měkké, vodu slijeme.
- Než se brambory uvaří, orestujeme na pánvi nadrobno nakrájenou cibuli a slaninu do zlatohněda.
- Uvařené brambory rozšťoucháme, přidáme kousek másla, postupně přiléváme mléko a dál šťoucháme, aby vznikla hladká kaše.
- Kaši můžeme také krátce promixovat šlehacími metlami.
- Hotovou kaši dochutíme solí, čerstvě namletým pepřem a prolisovaným česnekem.
- Nakonec do ní vmícháme orestovanou cibuli a slaninu (není nutné přidávat veškerý tuk z pánve).
- Kaši podáváme s lososem, kterého osolíme, opepříme, pokapeme olejem a upečeme v troubě - cca 15 minut na 190 °C.
Pokud si koupíme slaninu v plastovém obalu, nezapomene ho vytřídit do kontejneru označeného žlutou samolepkou. Rostlinné části - jako slupky od cibule, odřezky zeleniny apod. patří nejlépe na náš kompost, pokud jej nemáme, pak do sběrných nádob na bioodpad.