Losos s batátovou kaší a restovanou slaninou

Losos s batátovou kaší a restovanou slaninou je perfektní kombinací jemné chuti ryby, sladkých batátů a slaniny orestované dozlatova. Tento recept oceníme jako výjimečný oběd nebo večeři, který lze připravit snadno a rychle.
Losos s batátovou kaší a restovanou slaninou je perfektní kombinací jemné chuti ryby, sladkých batátů a slaniny orestované dozlatova. Tento recept oceníme jako výjimečný oběd nebo večeři, který lze připravit snadno a rychle.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    slanina 100g
    batáty cca 5ks velké
    losos 4filety
    cibule 2ks červená
    česnek 2stroužky
    olej na pokapání
Pokyny
  1. Batáty oloupeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Když jsem brambory měkké, vodu slijeme.
  2. Než se brambory uvaří, orestujeme na pánvi nadrobno nakrájenou cibuli a slaninu do zlatohněda.
  3. Uvařené brambory rozšťoucháme, přidáme kousek másla, postupně přiléváme mléko a dál šťoucháme, aby vznikla hladká kaše.
  4. Kaši můžeme také krátce promixovat šlehacími metlami.
  5. Hotovou kaši dochutíme solí, čerstvě namletým pepřem a prolisovaným česnekem.
  6. Nakonec do ní vmícháme orestovanou cibuli a slaninu (není nutné přidávat veškerý tuk z pánve).
  7. Kaši podáváme s lososem, kterého osolíme, opepříme, pokapeme olejem a upečeme v troubě - cca 15 minut na 190 °C.

Pokud si koupíme slaninu v plastovém obalu, nezapomene ho vytřídit do kontejneru označeného žlutou samolepkou. Rostlinné části - jako slupky od cibule, odřezky zeleniny apod. patří nejlépe na náš kompost, pokud jej nemáme, pak do sběrných nádob na bioodpad.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*