Losos v bylinkách je variantou na běžné lososové filety. Bylinková krusta mu dodá jak na chuti, tak na křupavosti, což ocení hlavně děti. V nouzi můžete použít i sušené bylinky, v tom případě nechte těstíčko na krustu chvíli odpočinout, aby se jejich chuť i vůně rozvinula. Do šťouchaných brambor můžete přidat zbytek bylinek nebo třeba nasekané olivy, abyste dodrželi středozemní atmosféru receptu.
|
Losos v bylinkách je variantou na běžné lososové filety. Bylinková krusta mu dodá jak na chuti, tak na křupavosti, což ocení hlavně děti. V nouzi můžete použít i sušené bylinky, v tom případě nechte těstíčko na krustu chvíli odpočinout, aby se jejich chuť i vůně rozvinula. Do šťouchaných brambor můžete přidat zbytek bylinek nebo třeba nasekané olivy, abyste dodrželi středozemní atmosféru receptu.
|
Porce
1 porce
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Strouhanku smísíme se špetkou soli, přidáme posekané bylinky a vajíčko.
- Omytého lososa vložíme do olejem potřené zapékací misky a na stranu bez kůže naneseme připravenou směs.
- Necháme péct při 180 °C asi 20 - 25 minut (dle výkonu trouby).
- Brambory uvaříme ve slupce, poté oloupeme a rozmačkáme.
- Dochutíme je solí, máslem a případně i bylinkami.
- Podáváme se zeleninovou oblohou.
Labužníci mohou dozdobit i oblíbeným sýrem, pro děti je vhodný např. sýr typu Lučina. Dobrou chuť!