Losos s bylinkovou krustou a šťouchanými brambory

Losos v bylinkách je variantou na běžné lososové filety. Bylinková krusta mu dodá jak na chuti, tak na křupavosti, což ocení hlavně děti. V nouzi můžete použít i sušené bylinky, v tom případě nechte těstíčko na krustu chvíli odpočinout, aby se jejich chuť i vůně rozvinula. Do šťouchaných brambor můžete přidat zbytek bylinek nebo třeba nasekané olivy, abyste dodrželi středozemní atmosféru receptu.
Losos v bylinkách je variantou na běžné lososové filety. Bylinková krusta mu dodá jak na chuti, tak na křupavosti, což ocení hlavně děti. V nouzi můžete použít i sušené bylinky, v tom případě nechte těstíčko na krustu chvíli odpočinout, aby se jejich chuť i vůně rozvinula. Do šťouchaných brambor můžete přidat zbytek bylinek nebo třeba nasekané olivy, abyste dodrželi středozemní atmosféru receptu.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
1 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    losos 220g
    brambor 2ks
    zelenina na oblohu
    rohlík 1/2ks
    bylinky 1lžíce rozmarýn, tymián, bazalka, petrželka, libeček
    vejce 1ks
Pokyny
  1. Strouhanku smísíme se špetkou soli, přidáme posekané bylinky a vajíčko.
  2. Omytého lososa vložíme do olejem potřené zapékací misky a na stranu bez kůže naneseme připravenou směs.
  3. Necháme péct při 180 °C asi 20 - 25 minut (dle výkonu trouby).
  4. Brambory uvaříme ve slupce, poté oloupeme a rozmačkáme.
  5. Dochutíme je solí, máslem a případně i bylinkami.
  6. Podáváme se zeleninovou oblohou.

Labužníci mohou dozdobit i oblíbeným sýrem, pro děti je vhodný např. sýr typu Lučina. Dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*