Losos s gratinovanou kořenovou zeleninou

Gratinované brambory jsme doplnili o další kořenovou zeleninu jako je petržel, řepa nebo batáty - tato příloha je nejen zdravá, ale také skvěle chutná! Můžeme ji podávat jako samostatné jídlo, báječně si pochutnáme i s s pečeným lososem. Zkuste tento recept na Jakvkuchyni.cz!
Gratinované brambory jsme doplnili o další kořenovou zeleninu jako je petržel, řepa nebo batáty - tato příloha je nejen zdravá, ale také skvěle chutná! Můžeme ji podávat jako samostatné jídlo, báječně si pochutnáme i s s pečeným lososem. Zkuste tento recept na Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    losos 4plátky
    brambor 400g
    batáty 300g
    petržel 200g
    smetana 200ml ke šlehání
    parmazán 100g nastrouhaný
    česnek 2stroužky
Pokyny
  1. Začneme tím, že veškerou zeleninu nakrájíme na co nejtenčí plátky, které osolíme (práci si můžeme ulehčit a použít speciální struhadlo).
  2. Zeleninu naskládáme do zapékací mísy.
  3. Smetanu nalijeme do mísy, přidáme sůl, pepř, utřený česnek, tymián a parmezán. Zamícháme.
  4. Připravenou směs nalijeme na zeleninu do zapékací mísy a pečeme v předehřáté troubě na cca 180°C asi 45 minut.
  5. Nakonec připravíme lososa - plátky osolíme a opepříme, vyskládáme je na plech a posledních 20 minut pečeme spolu se zeleninou v troubě.

Prázdný plastový obal od ryby můžeme vytřídit do žlutých kontejnerů - stačí je předtím vytřít třeba použitou papírovou kuchyňskou utěrkou, nebo vypláchnout použitou jarovou vodou. Obecně platí zásada, že tříděné obaly nesmí být mastné a měli bychom maximálně zmenšit jejich objem zmačkáním či sešlápnutím.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*