Gratinované brambory jsme doplnili o další kořenovou zeleninu jako je petržel, řepa nebo batáty - tato příloha je nejen zdravá, ale také skvěle chutná! Můžeme ji podávat jako samostatné jídlo, báječně si pochutnáme i s s pečeným lososem. Zkuste tento recept na Jakvkuchyni.cz!
|
Gratinované brambory jsme doplnili o další kořenovou zeleninu jako je petržel, řepa nebo batáty - tato příloha je nejen zdravá, ale také skvěle chutná! Můžeme ji podávat jako samostatné jídlo, báječně si pochutnáme i s s pečeným lososem. Zkuste tento recept na Jakvkuchyni.cz!
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Začneme tím, že veškerou zeleninu nakrájíme na co nejtenčí plátky, které osolíme (práci si můžeme ulehčit a použít speciální struhadlo).
- Zeleninu naskládáme do zapékací mísy.
- Smetanu nalijeme do mísy, přidáme sůl, pepř, utřený česnek, tymián a parmezán. Zamícháme.
- Připravenou směs nalijeme na zeleninu do zapékací mísy a pečeme v předehřáté troubě na cca 180°C asi 45 minut.
- Nakonec připravíme lososa - plátky osolíme a opepříme, vyskládáme je na plech a posledních 20 minut pečeme spolu se zeleninou v troubě.
Prázdný plastový obal od ryby můžeme vytřídit do žlutých kontejnerů - stačí je předtím vytřít třeba použitou papírovou kuchyňskou utěrkou, nebo vypláchnout použitou jarovou vodou. Obecně platí zásada, že tříděné obaly nesmí být mastné a měli bychom maximálně zmenšit jejich objem zmačkáním či sešlápnutím.