Ryby patří obecně mezi potraviny, které bychom ve svém jídelníčku rozhodně neměli vynechávat. Mezi velmi oblíbené ryby patří makrela, u nás se těší oblibě zejména uzená makrela, ze které se dělají výborné pomazánky. Více o makrelách a tipy na recepty na Jakvkuchyni.cz.
|
Ryby patří obecně mezi potraviny, které bychom ve svém jídelníčku rozhodně neměli vynechávat. Mezi velmi oblíbené ryby patří makrela, u nás se těší oblibě zejména uzená makrela, ze které se dělají výborné pomazánky. Více o makrelách a tipy na recepty na Jakvkuchyni.cz.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
40 min
|
Chod
|
Pokyny
- Očištěné a připravené makrely osolte, popřípadě posypte trochou chilli.
- V misce smíchejte s medovou hořčici s jednou lžíci čerstvé petrželky a s citronovou šťávou. Hotovou směsí naplňte vnitřek ryb a potřete je i na povrchu.
- Vezměte si připravené plátky slaniny a obalte s nimi ryby.
- Nakonec obalené ryby slaninou převažte provázkem a grilujte po obou stranách pět až sedm minut.
- Přejeme dobrou chuť!