Makrely jsme zvyklí většinou grilovat, nebo opékat na klacku za dlouhých letních večerů. To ale neznamená, že si tuto lahodnou rybu nemůžeme připravit i doma v troubě. Kombinace s hořčicovo-medovou náplní s bylinkami a se slaninou je velmi lahodná a originální. Navíc k její přípravě stačí jen pár minut.
|
Makrely jsme zvyklí většinou grilovat, nebo opékat na klacku za dlouhých letních večerů. To ale neznamená, že si tuto lahodnou rybu nemůžeme připravit i doma v troubě. Kombinace s hořčicovo-medovou náplní s bylinkami a se slaninou je velmi lahodná a originální. Navíc k její přípravě stačí jen pár minut.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Očištěné makrely osolíme.
- V misce smícháme hořčici, med, petržel a citronovou šťávu.
- Touto směsí naplníme vnitřní část ryb a potřeme je i na povrchu.
- Každou rybu obalíme plátky slaniny (můžeme je převázat provázkem, aby lépe držely).
- Troubu předehřejeme na 200°C a pečeme 20 minut.
- Na závěr můžeme zapnout horní gril, aby slanina i ryby získaly pěknou kůrku.