Italská klasika v novém netradičním kabátku - s ovocem a bez cukru. Myslíte, že bez kávy a kakaa to nebude ono? Mýlíte se! Malinové tiramisu podle receptu Jakvkuchyni.cz voní po kávě, základ tvoří domácí nadýchané piškoty a lahodný krém. Vše chuťově dokonale završí chuť malinového rozvaru a zdobení z čerstvých malin. Věřte, že tohle malinové tiramisu je naprosto dokonalé! Jak na to?
|
Italská klasika v novém netradičním kabátku - s ovocem a bez cukru. Myslíte, že bez kávy a kakaa to nebude ono? Mýlíte se! Malinové tiramisu podle receptu Jakvkuchyni.cz voní po kávě, základ tvoří domácí nadýchané piškoty a lahodný krém. Vše chuťově dokonale završí chuť malinového rozvaru a zdobení z čerstvých malin. Věřte, že tohle malinové tiramisu je naprosto dokonalé! Jak na to?
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Suroviny
mandlová mouka
130gramů
vejce
2ks
sladidlo
1lžička
např. xylitol
kypřící prášek
1lžička
Krém
Mascarpone
500gramů
vejce
4ks
vanilkový lusk
1ks
|
Pokyny
- Nejprve si upečeme piškoty. Troubu předehřejeme na 175 °C.
- Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.
- Žlutky vložíme do mísy, přidáme sladidlo a vyšleháme.
- Do směsi opatrně zamícháme mandlovou mouku smíchanou s práškem do pečiva.
- Nakonec opatrně vmícháme sníh.
- Směs vložíme do zdobícího sáčku a na plech vyložený pečicím papírem tvoříme cca 5 – 6 cm dlouhé piškoty.
- Vložíme do trouby a pečeme cca 10 minut, dokud piškoty nezezlátnou. Maliny vložíme do hrnce, přidáme vodu a povaříme, dokud směs nezhoustne.
- Do mísy vložíme 4 žloutky a vyšleháme.
- Přidáme mascarpone a vanilku a vyšleháme do hladkého krému.
- Z bílků ušleháme sníh a vmícháme do krému s mascarpone. Připravíme si silné espresso a smícháme ho s rumem - takto připravenou směs si můžeme nalít do misky, aby se piškoty lépe namáčely.
- Na tiramisu si připravíme jednu větší formu, nebo klidně menší mističky.
- Piškoty opatrně namočíme do kávové směsi s rumem a vyskládáme na dno nádoby.
- Naneseme část malinového rozvaru a rovnoměrně překryjeme polovinou krému.
- Horní část opět pokapeme malinovým rozvarem.
- Navrstvíme další piškoty namočené v kávě, opět pokapeme malinovým rozvarem a naneseme druhou polovinu krému.
- Dozdobíme čerstvými malinami, můžeme přidat lístky máty, nebo meduňky.
- Necháme 2 hodiny ztuhnout v lednici.