Malinový sirup

Maliny chutnají nejlépe právě utržené, ale sirup je skoro stejně dobrý. Využijete jej nejen na přípravu nápoje, ale i na dezerty. Výborně chutná s vanilkovou zmrzlinou a vaflí!
  • Encyklopedie
Maliny chutnají nejlépe právě utržené, ale sirup je skoro stejně dobrý. Využijete jej nejen na přípravu nápoje, ale i na dezerty. Výborně chutná s vanilkovou zmrzlinou a vaflí!
  • Encyklopedie
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
500 ml sirupu
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
Pokyny
  1. Maliny vložte do většího hrnce a rozmačkejte je šťouchadlem na brambory.
  2. Rozmačkané ovoce zalijte vodou a zvolna jej zahřívejte do úplného rozvaření.
  3. Malinovou směs propasírujte přes jemné síto a odměřte získaný objem tekutiny – měli byste získat 1 l ovocné šťávy.
  4. Chybějící objem tekutiny dolijte vodou.
  5. Kyselinu citronovou smíchejte s cukrem.
  6. Malinovou šťávu zahřejte na 80°C, rozmíchejte v ní cukr s kyselinou citronovou a vše dobře promíchejte.
  7. Sirup stále prohřívejte a udržujte na 80°C (tekutina nesmí projít varem) dalších 15 minut.
  8. Horkým sirupem plňte připravené lahve.
  9. Sirup po vychladnutí skladujte na tmavém a chladném místě.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*