Maliny chutnají nejlépe právě utržené, ale sirup je skoro stejně dobrý. Využijete jej nejen na přípravu nápoje, ale i na dezerty. Výborně chutná s vanilkovou zmrzlinou a vaflí!
|
Maliny chutnají nejlépe právě utržené, ale sirup je skoro stejně dobrý. Využijete jej nejen na přípravu nápoje, ale i na dezerty. Výborně chutná s vanilkovou zmrzlinou a vaflí!
|
Porce
500 ml sirupu
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Suroviny
maliny
1kg
voda
500ml
krupicový cukr
1,5kg
|
Pokyny
- Maliny vložte do většího hrnce a rozmačkejte je šťouchadlem na brambory.
- Rozmačkané ovoce zalijte vodou a zvolna jej zahřívejte do úplného rozvaření.
- Malinovou směs propasírujte přes jemné síto a odměřte získaný objem tekutiny – měli byste získat 1 l ovocné šťávy.
- Chybějící objem tekutiny dolijte vodou.
- Kyselinu citronovou smíchejte s cukrem.
- Malinovou šťávu zahřejte na 80°C, rozmíchejte v ní cukr s kyselinou citronovou a vše dobře promíchejte.
- Sirup stále prohřívejte a udržujte na 80°C (tekutina nesmí projít varem) dalších 15 minut.
- Horkým sirupem plňte připravené lahve.
- Sirup po vychladnutí skladujte na tmavém a chladném místě.