Ta nenápadná rostlinka, kolem které chodíte každý den, se skvěle hodí k jídlu. Zkuste z lomikamene třeba zelenou vajíčkovou omáčku nebo jej nasekejte do omelet.
|
Ta nenápadná rostlinka, kolem které chodíte každý den, se skvěle hodí k jídlu. Zkuste z lomikamene třeba zelenou vajíčkovou omáčku nebo jej nasekejte do omelet.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Žloutky utřete s olejem, až vznikne hladká hmota.
- Postupně k ní přidávejte po lžičkách citronovou šťávu, pak i tvaroh, jogurt a zakysanou smetanu.
- Přidejte všechny bylinky nasekané nadrobno, dochuťte solí a pepřem a umixujte dohladka.
- Vznikne krásně zelená a jemná omáčka, kterou můžete použít buď k přelití vajec uvařených natvrdo, anebo na nové, čerstvě uvařené brambory.
- Ovšem je-li krém dostatečně hustý, můžete si ho také namazat na bagetu či chléb a posypat nasekanými piniovými oříšky.
Pokud chcete mít jistotu, že krém bude dokonale hladký a jemný, ještě jej raději po umixování přeceďte přes jemné sítko.