Cukroví z domácího marcipánu se skvěle hodí na tác s vánočním cukrovím. S přípravou mandlových hříbků mohou pomoci i děti, pro které to bude skvělá zábava. K přípravě marcipánu doporučujeme použít čerstvě namleté mandle, aby hmota držela pohromadě a při tvarování se hříbky nedrobily.
|
Cukroví z domácího marcipánu se skvěle hodí na tác s vánočním cukrovím. S přípravou mandlových hříbků mohou pomoci i děti, pro které to bude skvělá zábava. K přípravě marcipánu doporučujeme použít čerstvě namleté mandle, aby hmota držela pohromadě a při tvarování se hříbky nedrobily.
|
Porce
30 – 40 malých hříbků
|
Doba přípravy
60 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Mandle namelte najemno a v míse je důkladně smíchejte s moučkovým cukrem a bílkem (poměr mandlí a cukru by měl být vždy stejný).
- Vypracujeme lepivé a dobře tvarovatelné těsto.
- Těsto rozdělíme na poloviny a do jedné přimícháme kakao.
- Z neobarvené části tvarujeme válečky (nožky hříbků), které na koncích uhladíme.
- Z hnědé části tvarujeme kuličky a koncem vařečky do nich vytvarujeme důlek.
- Jeden konec nožky omočíme v bílku a slepíme s kloboučkem.
- Hříbky necháme do druhé dne zaschnout na talířku posypaném moučkovým cukrem.