Mandlovo-citrónový chlebíček

Kuchaři i cukráři rádi využívají citrusy pro jejich výraznou a svěží chuť. Citrónová (nebo pomerančová) šťáva dodá každému moučníku nejen pikantní výraznou chuť, ale i vláčnost. Pokud právě chystáte první jarní party na zahradě nebo rodinnou oslavu, vyzkoušejte lahodný mandlovo-citrónový chlebíček. Jistě bude vítaným osvěžením.
Kuchaři i cukráři rádi využívají citrusy pro jejich výraznou a svěží chuť. Citrónová (nebo pomerančová) šťáva dodá každému moučníku nejen pikantní výraznou chuť, ale i vláčnost. Pokud právě chystáte první jarní party na zahradě nebo rodinnou oslavu, vyzkoušejte lahodný mandlovo-citrónový chlebíček. Jistě bude vítaným osvěžením.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
1 forma na biskupský chlebíček
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    hladká mouka 1 a 1/2hrnku
    vejce 2ks
    mléko 3/4hrnek
    rostlinný olej 1/2hrnku
    citrónová kůra ze 2 citronů
    mandlový extrakt 2lžičky
Poleva
    mandlový extrakt 1/2lžičky
Pokyny
  1. Ve větší nádobě smícháme mouku se solí a práškem do pečiva.
  2. V míse kuchyňského robotu zvolna ušleháme vejce s mlékem, olejem, citrónovou šťávou a mandlovým extraktem. Tuto směs přidáme k mouce spolu s cukrem a citrónovou kůrou a vše důkladně promícháme.
  3. Hotové těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy na biskupský chlebíček. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 55 minut dozlatova. Po upečení necháme vychladnout.
  4. Mezitím si připravíme polevu – utřeme cukr s citronovou šťávou a mandlovým extraktem, až je hmota hladká a lesklá. Vychladlý chlebíček polijeme citronovou polevou a posypeme mandlovými lupínky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*