Tradiční indický nápoj, který v teplých dnech příjemně osvěží a pro jeho sytost jej můžeme v létě podávat jako lehkou svačinku. Dokonalou chuť mu dodává kardamon spolu se skořicí. Jak si připravit domácí mango lassi poradí recept na Jakvkuchyni.cz!
|
Tradiční indický nápoj, který v teplých dnech příjemně osvěží a pro jeho sytost jej můžeme v létě podávat jako lehkou svačinku. Dokonalou chuť mu dodává kardamon spolu se skořicí. Jak si připravit domácí mango lassi poradí recept na Jakvkuchyni.cz!
|
Porce
2 sklenice
|
Doba přípravy
10 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Mango oloupeme, zbavíme slupky a nakrájíme na menší kousky.
- Spolu s dalšími ingrediencemi vložíme do mixéru a rozmixujeme dohladka.
- Před podáváním ozdobíme špetkou mletého kardamonu.
Obsah kelímku od jogurtu stačí pořádně vyprázdnit (vylít, můžeme vytřít například použitou papírovou kuchyňskou utěrku) a může putovat do žlutého kontejneru, hliníková víčka můžeme vytřídit zvlášť do sběrných nádob na kovy. Kovový odpad můžeme v některých obcích třídit v rámci tzv. vícekomoditního sběru odpadu spolu s jiným druhem odpadu. Třiďte odpad správně - jednou z hlavních zásad je třídění odpadu podle instrukcí uvedených na samolepkách na kontejnerech.