Masopustní koláče

Asi nejznámější masopustní cukrovinka jsou makové koláče. Jejich příprava zabere hodně času, protože se nechávají nadvakrát kynout. Místo máku můžete použít i tvaroh, povidla nebo jablečné pyré. Nebo vyzkoušejte exotickoy variantu s fíky a mandlemi.
Asi nejznámější masopustní cukrovinka jsou makové koláče. Jejich příprava zabere hodně času, protože se nechávají nadvakrát kynout. Místo máku můžete použít i tvaroh, povidla nebo jablečné pyré. Nebo vyzkoušejte exotickoy variantu s fíky a mandlemi.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
20 koláčů
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
40 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    mléko 400ml polovina na náplň
    droždí 20g
    cukr moučka 50g dle chuti, polovina na náplň)
    vejce 2ks
    žloutky 2ks
    máslo 80g
    vejce 1ks na potření těsta
Náplň
    máslo 1lžíce
    mák 200g
    rum 1lžíce
    mandle 100g
Pokyny
  1. Smícháme droždí, trochu mléka a lžičky cukru, necháme vzejít kvásek.
  2. Prosátou mouku smícháme s polovinou cukru, kváskem, žloutky, 200 ml mléka a změklým máslem.
  3. Vypracujeme těsto a necháme odpočinout pod utěrkou.
  4. Zbytek mléka svaříme se zbytkem cukru, lžící másla, rumu a namletým mákem.
  5. Z těsta vytvarujeme kuličky, necháme vykynout půl hodiny a potom do nich skleničkou vytlačíme důlky, které plníme makovou náplní.
  6. Ozdobíme mandlemi, okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca půl hodiny.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*