Masové koule v rajčatové omáčce lze připravit na mnoho způsobů. Recepty si můžeme různě upravovat a hledat nové neotřelé kombinace. Stačí jen změnit typické koření - v tomto případě do masa přidáme špetku skořice a koření garam másala či čerstvý koriandr do omáčky a můžeme servírovat a obdivovat nové exotické chutě. Zavítáme do Orientu!
|
Masové koule v rajčatové omáčce lze připravit na mnoho způsobů. Recepty si můžeme různě upravovat a hledat nové neotřelé kombinace. Stačí jen změnit typické koření - v tomto případě do masa přidáme špetku skořice a koření garam másala či čerstvý koriandr do omáčky a můžeme servírovat a obdivovat nové exotické chutě. Zavítáme do Orientu!
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
25 minut
|
Chod
|
Suroviny
Pokyny
- Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a osmahneme doměkka na 1 lžíci olivového oleje.
- Necháme je úplně vychladnout.
- Mezitím smícháme mleté maso se strouhankou, skořicí, vajíčkem, solí a pepřem.
- Vytvoříme kompaktní směs, ze které vytvarujeme 20 kuliček.
- Zbylý olej rozehřejeme na pánvi s vyšším okrajem, nebo v hrnci, a 8-10 minut smažíme kuličky, aby se opekly ze všech stran.
- Poté kuličky vyndáme a do oleje přidáme na plátky nakrájený česnek, na půlkolečka nakrájenou cuketu.
- Po několika minutách přidáme i rajčata, med, koření, část koriandru, dochuťte solí a pepřem.
- Vše zamícháme a přivedeme k varu.
- Pak vmícháme cizrnu a nakonec vložíme zpět kuličky.
- Necháme povařit cca 4 – 8 minut.
- Posypeme zbylým koriandrem.