Chladnější dny si můžete zpestřit vynikajícími recepty z medu. Co třeba zkusit medovou kachnu se zázvorem? V případě pokud si nejste jistí, který z medů byste si měli vybrat, tak odborníci doporučují sáhnout po medovicovém, tedy konkrétně lesním.
|
Chladnější dny si můžete zpestřit vynikajícími recepty z medu. Co třeba zkusit medovou kachnu se zázvorem? V případě pokud si nejste jistí, který z medů byste si měli vybrat, tak odborníci doporučují sáhnout po medovicovém, tedy konkrétně lesním.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Očištěnou kachnu vytřete zevnitř solí, vložte na pekáč, podlijte vodou s trochou oleje a pečte v předehřáté troubě asi 90 minut.
- Asi 15 minut před koncem pečení potřete husu olejem smíchaným se zázvorem a medem.
- Upečenou kachnu rozporcujte a klaďte na spařené listy kapusty tak, aby na jednom listu byl vždy zároveň kousek prsou i kousek stehna.
- Jednotlivé listy srolujte a převažte nití. Takto připravené závitky naskládejte do pekáčku a ještě je poduste asi 15–20 minut.