Medové trubičky

Předvánoční období pomalu začíná a my začínáme přemýšlet, jaké dobroty připravíme na sváteční stůl. Pokud máte rádi nové věci, vyzkoušejte tyto medové trubičky. Patří sice k trochu pracnějšímu cukroví a možná budou trochu náročnější i na vaši trpělivost. Výsledkem ale budou lahodné trubičky vonící medem a karamelem. Jen se po nich zapráší – uvidíte!
Předvánoční období pomalu začíná a my začínáme přemýšlet, jaké dobroty připravíme na sváteční stůl. Pokud máte rádi nové věci, vyzkoušejte tyto medové trubičky. Patří sice k trochu pracnějšímu cukroví a možná budou trochu náročnější i na vaši trpělivost. Výsledkem ale budou lahodné trubičky vonící medem a karamelem. Jen se po nich zapráší – uvidíte!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
15 trubiček
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    čokoláda 100g hořká nebo sladká
    med 4 - 5lžic
    vejce 2ks
Poleva
    máslo 250g
    Salko 1ks karamelové
Pokyny
  1. Nejprve si připravíme těsto. Mouku prosejeme, přidáme prosátý moučkový cukr, med a vejce.
  2. Vytvoříme těsto – je trochu lepivé, pokud se ale bude lepit moc, přidáme ještě trochu mouky.
  3. Těsto zabalíme do potravinářské folie a dáme na 24 hodin do lednice.
  4. Troubu předehřejeme na 160 °C.
  5. Plech vyložíme pečicím papírem.
  6. Těsto vyválíme na pomoučněném podkladě na velmi tenkou vrstvu.
  7. Vykrajujeme kolečka.
  8. Kovové trubičky potřeme trochou oleje a kolečka omotáme kolem nich (každé kolečko umístíme k jednomu z krajů, aby se pak lépe sundávalo).
  9. Dáme péct na 8–10 minut, dokud nezačnou trubičky mírně hnědnout.
  10. Vytáhneme je z trouby a necháme minutu vychladnout.
  11. Upečené trubičky stáhneme (abychom se nespálili, uchopíme konce trubiček utěrkou).
  12. Necháme vystydnout. Mezitím si rozpustíme ve vodní lázni čokoládu.
  13. Do rozpuštěné čokolády namáčíme oba konce trubiček a necháme je ztuhnout.
Medová náplň
  1. Na krém si vyšleháme máslo pokojové teploty a plechovku karamelového salka. Krémem naplníme cukrářský sáček nebo zdobičku a plníme jím oba konce trubiček.
  2. Dáme ztuhnout.

Trubičky uchováváme v chladu – je lepší je nechat pár dnů uležet, aby zvláčněly.

Jeden komentář k článku “Medové trubičky”

  1. Jsou skvělé, těsto se sice dělá těžko Nemám kovové trubičky a proto hned za horka namotám na tenkou tyčku a stáhnu. Napřed naplním, pak namáčím do čokolády. Dobrou chuť

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*