Receptů na vánoční cukroví jsou všude stovky. Pokud ale chcete naprosto dokonalé recepty, předávané z generaci na generaci, je potřeba jít za odborníkem. Proto jsme se zeptali cukrářky, jaké cukroví nesmí chybět na jejím stole.
|
Receptů na vánoční cukroví jsou všude stovky. Pokud ale chcete naprosto dokonalé recepty, předávané z generaci na generaci, je potřeba jít za odborníkem. Proto jsme se zeptali cukrářky, jaké cukroví nesmí chybět na jejím stole.
|
Porce
80 perníčků
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Suroviny
hladká mouka
800g
celozrnná
máslo
120g
cukr
200g
vejce
4ks
jedlá soda
1lžička
med
4lžíce
perníkové koření
3lžičky
kakao
1lžíce
vejce
na potření
|
Pokyny
- Vypracujeme těsto, které necháme přes noc uležet v chladu.
- Vyválíme na pomoučeném válu plát silný 5 až 7 mm a vykrajujeme tvary.
- Pečeme při teplotě 180℃, dokud lehce nezrůžoví, a hned po upečení potřeme rozkvedlaným vejcem.