Rajskou polévku můžeme připravovat na mnoho způsobů – s kořenovou zeleninou, skvělá je také v kombinaci s pečenými paprikami. V létě ji můžeme podávat zastudena a v zimě nás naopak příjemně zahřeje. Tentokrát si připravíme variantu s masem a “těstovinami orzo”, která nás zasytí a můžeme ji podávat jako hlavní chod. Jak na to poradí Jakvkuchyni.cz v receptu!
|
Rajskou polévku můžeme připravovat na mnoho způsobů – s kořenovou zeleninou, skvělá je také v kombinaci s pečenými paprikami. V létě ji můžeme podávat zastudena a v zimě nás naopak příjemně zahřeje. Tentokrát si připravíme variantu s masem a “těstovinami orzo”, která nás zasytí a můžeme ji podávat jako hlavní chod. Jak na to poradí Jakvkuchyni.cz v receptu!
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Suroviny
vývar
750ml
zeleninový
rajčatová passata
500g
hovězí maso
250g
mleté
česnek
2stroužky
cibule
1
těstoviny
menší hrst
orzo
|
Pokyny
- V hrnci rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět nakrájenou cibuli a nasekaný česnek.
- Přidáme hovězí maso a orestujeme ho.
- Následně přidáme passatu, vývar, dochutíme solí, pepřem, oreganem a společně vaříme.
- Těstoviny orzo připravíme dle návodu, následně je slijeme a podáváme s polévkou.
- Na závěr před podáváním můžeme polévku zjemnit smetanou, ozdobit čerstvou bazalkou, petrželkou, nastrouhaným parmazánem.
TIP Jakvkuchyni.cz: Skvělou variantou je i rajská polévka bez masa – v základu kromě masa vynecháme také česnek, naopak přidáme 2 bobkové listy a nakonec zjemníme zakysanou smetanou. Do polévky můžeme přidat těstoviny, nebo rýži.
Plastový obal od masa, ať už fólii nebo polystyrenové tácky, můžeme vytřídit do žlutých kontejnerů, nesmí být ale mastné či jinak znečištěné. Ideálně bychom je měli například vytřít použitou papírovou kuchyňskou utěrkou, nebo vypláchnout vodou.