Tradiční americké donuty s čokoládovou nebo jakoukoli další polevou se staly v poslední době velmi oblíbenými i u nás. Tyto klasické kynuté donuty se smaží, ale můžeme je i upéct. Tato varianta je trochu zdravější (samozřejmě záleží na tom, jaké těsto si vybereme), mini donuty ale chutnají stejně skvěle!
|
Tradiční americké donuty s čokoládovou nebo jakoukoli další polevou se staly v poslední době velmi oblíbenými i u nás. Tyto klasické kynuté donuty se smaží, ale můžeme je i upéct. Tato varianta je trochu zdravější (samozřejmě záleží na tom, jaké těsto si vybereme), mini donuty ale chutnají stejně skvěle!
|
Pokyny
- Troubu předehřejeme na 180°C.
- Formu na donuty si vymažeme olejem.
- V míse smícháme všechny suché suroviny – mouku, prášek do pečiva a sůl.
- V mixeru vyšleháme cukr, vajíčka, ghí a mléko. Všechny ingredience by se měly dokonale propojit.
- Přimícháme suché ingredience a vše spojíme dohromady.
- Těsto přendáme do cukrářského sáčku.
- Odstřihneme roh a plníme formu do 2/3 výšky donutu.
- Dáme péct do trouby na 10 - 15 minut.
- Po upečení vyndáme z trouby a necháme vystydnout.
- Vyklopíme z formy a necháme zcela vychladnout na mřížce.
- Mezitím si ve vodní lázni rozpustíme čokoládu.
- Donuty namáčíme v polevě a takto připravené je pak položíme opět na mřížku a necháme trochu zatuhnout.
- Následně posypeme donuty kakaovými boby a počkáme, až poleva dokonale zatuhne.