Mini pizzy se zeleným pestem a zeleninou

Věděli jste, že pizzu můžete připravit i v bezlepkové a cukrfree variantě? Verze pizzy z květáku, nebo z brokolice se v poslední době staly velmi oblíbenými. Lze z nich vytvořit velmi lahodné a křupavé těsto, které následně můžeme ozdobit podle chuti. Jakvkuchyni.cz prozradí, jak na to!
Věděli jste, že pizzu můžete připravit i v bezlepkové a cukrfree variantě? Verze pizzy z květáku, nebo z brokolice se v poslední době staly velmi oblíbenými. Lze z nich vytvořit velmi lahodné a křupavé těsto, které následně můžeme ozdobit podle chuti. Jakvkuchyni.cz prozradí, jak na to!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 –6 porcí
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
45 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    cherry rajčátka 500gramů
    květák 400gramů vařený
    rýžová mouka 50gramů
    pesto 2 - 3 lžička Uvařený květák rozmixujeme na jemnou kaši.
    vejce 2ks
    oregano 1lžička sušené
    sůl 1špetka
    pepř 1špetka
Pokyny
  1. Uvařený květák rozmixujeme na jemnou kaši.
  2. Přidáme parmazán, mouku a vejce. Ochutíme oreganem, solí a pepřem a vše vmícháme do těsta.
  3. Plech si vyložíme pečicím papírem a pomocí lžíce tvoříme mini pizzy (těsto necháme na tloušťku cca 3 mm).
  4. Vložíme do trouby předehřáté na 190 °C a pečeme asi 20 – 30 minut, dokud těsto nezezlátne a nevypaří se většina tekutiny.
  5. Poté vyndáme z trouby, pomažeme pestem a poklademe pokrájenými rajčaty.
  6. Ještě vložíme zpět do trouby na 5 – 10 minut.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*