Věděli jste, že pizzu můžete připravit i v bezlepkové a cukrfree variantě? Verze pizzy z květáku, nebo z brokolice se v poslední době staly velmi oblíbenými. Lze z nich vytvořit velmi lahodné a křupavé těsto, které následně můžeme ozdobit podle chuti. Jakvkuchyni.cz prozradí, jak na to!
|
Věděli jste, že pizzu můžete připravit i v bezlepkové a cukrfree variantě? Verze pizzy z květáku, nebo z brokolice se v poslední době staly velmi oblíbenými. Lze z nich vytvořit velmi lahodné a křupavé těsto, které následně můžeme ozdobit podle chuti. Jakvkuchyni.cz prozradí, jak na to!
|
Porce
4 –6 porcí
|
Doba přípravy
45 minut
|
Chod
|
Suroviny
cherry rajčátka
500gramů
květák
400gramů
vařený
strouhaný parmazán
100gramů
rýžová mouka
50gramů
pesto
2 - 3 lžička
Uvařený květák rozmixujeme na jemnou kaši.
vejce
2ks
oregano
1lžička
sušené
sůl
1špetka
pepř
1špetka
|
Pokyny
- Uvařený květák rozmixujeme na jemnou kaši.
- Přidáme parmazán, mouku a vejce. Ochutíme oreganem, solí a pepřem a vše vmícháme do těsta.
- Plech si vyložíme pečicím papírem a pomocí lžíce tvoříme mini pizzy (těsto necháme na tloušťku cca 3 mm).
- Vložíme do trouby předehřáté na 190 °C a pečeme asi 20 – 30 minut, dokud těsto nezezlátne a nevypaří se většina tekutiny.
- Poté vyndáme z trouby, pomažeme pestem a poklademe pokrájenými rajčaty.
- Ještě vložíme zpět do trouby na 5 – 10 minut.